Велинград - online - Предстартова треска за юбилея на читалище “Отец Паисий” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предстартова треска за юбилея на читалище “Отец Паисий”
Публикувано 2008-12-09 08:14:01 от Темпо

На 14 ноември 2008 г. се навършиха 115 години от създаването на читалище “Отец Паисий” – Велинград. Още от началото на годината многобройните прояви и мероприятия се провеждат както под егидата на 115-годишнината на читалището, така и на 60-годишнината на Велинград.
Тържественият концерт-спектакъл ще бъде на 19 декември. Причината празникът да не се отбележи на самата дата е течащият в момента ремонт по проект на Агенцията за хората с увреждания, който Община Велинград спечели съвместно с читалището. Проектът включва изграждане на подстъпи , нови тоалетни и разширяване вратите на ложите. Пусковият срок е на 12 декември. Ръководството на читалището се гордее и с новата придобивка, която спечели с подкрепата на Общинска администрация и Общинския съвет. На сесия на Общинския съвет бе дадено съгласие за безсрочно и безвъзмездно настаняване на Представителния младежки духов оркестър в пет помещения в приземния етаж на Обединен детски комплекс. Така талантливите велинградски музиканти и мажоретки вече ще могат да репетират при много по-добри условия.
Във връзка с годишнината се подготвя за печат издание под надслов “Това сме ние”. Книжката с около 30 страници ще бъде своеобразен справочник, даващ информация за създаването на читалищните дейности, за създателите им, за участниците, ръководителите, участията и наградите. Изданието ще бъде богато илюстрирано със снимков материал.
Ден преди тържествения концерт във фоайето на читалището ще бъдат изложени и художествени фотографии от фотографския пленер “Светлина и сянка”, проведен от 5-ти до 10-ти октомври тази година във Велинград. Пленерът се проведе с партньорството на общината и участието на читалището. Той ще се превърне в традиция за града ни, като и занапред читалището ще предоставя сцената и осветлението си за работа по време на снимките, а фоайето – за подреждане на изложбите.
Участие в тържествения концерт, който ще бъде съчетан и с предстоящите Коледни празници, ще вземат всички читалищни състави, като специално място ще бъде отделено на Мажоретния състав, който отбелязва 30-тата годишнина от създаването си. С нови костюми на хасковската фирма “Никена” ще застанат на сцената певците от хор “Николай Гяуров” и музикантите от представителния оркестър “Димитър Мечев”.
Весела Цинцева, “Връзки с обществеността”-ОНЧ “Отец Паисий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България