Велинград - online - Ще станем ли побратими с Ирландия? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще станем ли побратими с Ирландия?
Публикувано 2008-12-09 08:30:07 от Темпо

Идеята Велинград да създаде връзки с град в Ирландия бе разгледана на заседанието на Съвета по туризъм на 4 декември. Предложението е от страна на г-жа Ели Тодева, която има близки контакти с Дъблин и нашето посолство там. През февруари предстои провеждането на туристическа борса в ирландската столица и бе обсъдена възможността Велинград да се представи като дестинация. От страна на посолството има желание да помогнат за популяризирането на нашия курорт, тъй като ирландците познават от България само крайбрежието, но не и вътрешността на страната. Има и идея за побратимяване на Велинград с ирландския град Портлиж. Затова и бе коментирано пътуването на 5-членна официална делегация начело с кмета на общината до Ирландия - най-бързо прогресиращата страна в ЕС, особено в областта на туризма.
Съветът по туризъм обсъди и предложението на Чавдар Тишев организираният от него през септември тази година фотопленер да стане традиционен за Велинград. Г-н Тишев отчете, че по мнение на участниците фотопленерът в хотел “Велина” е бил най-добрият досега в България. Въпросът е дали хотелите във Велинград биха поели разходите по престоя на фотографите, а общината хонорарите на поканените звезди. Отговорът ще дойде на по-късен етап, но като цяло идеята бе приета радушно.
Най-важната тема и на това заседание на Съвета по туризъм бе обявяването на Велинград за СПА-столица на Балканите. Златко Златанов, който е член на Борда на Балканския алианс, ще избере модела на приза на 12 декември в Охрид. Кметът Иван Лебанов пое ангажимент, че общината ще заплати необходимите за направата на приза 1000 евро. Призът ще ни бъде официално връчен на 18 декември в Сараево, а церемонията във Велинград ще бъде на празника на града на 4 юли 2009 г. От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите отново настояха да се направи цялостен проект за входа на Велинград с арка и унифицирани табели и реклами.
За участието на туристическата борса “Ваканция” в столицата кметът Лебанов подчерта, че най-важното е представителите на туристическия бранш във Велинград да се явят обединени. По предложение на Борис Голомехов общината ще изпрати официално писмо до всички хотели с покана да участват на общия щанд. Той ще е 150 кв.м., а сумата за наема му ще е около 9000 лева.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай