Велинград - online - Кой ще чисти Велинград следващите 10 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Кой ще чисти Велинград следващите 10 години
Публикувано 2008-12-09 08:36:45 от Темпо

Кой ще чисти Велинград в 10-годишния период от началото на 2009 до края на 2018 година? До 15 декември 2008 г. комисията с председател заместник-кмета Ангел Даскалов трябва да отговори на този въпрос, посочвайки победител в обществената поръчка за чистота.
Конкурсът стартира на 1 декември и на него се явиха 6 фирми. В присъствието на представители на фирмите и медии 5-членната комисия от Общинска администрация в продължение на повече от 2 часа отвори и провери документите на участниците. За обществената поръчка с прогнозна стойност от 1 милион до 1.5 милиона лева годишно се борят:
* “Еко-Титан” ЕООД София с управител Кристиян Динев. Фирмата представи референции от общините Видин, Тетевен, Кула, Белоградчик и др.Разполага със собствена техника, няма да ползва подизпълнител и декларира, че при предложение от страна на общината би закупила сградата на общинската фирма “Стройком”. Спорен казус се оказа наличието само на заявление, но не и на удостоверение от МОСВ, че имат право да депонират твърди битови отпадъци.
* “Еко-Ресурс-R” ООД - София с управител Камелия Динева. Фирмата също декларира, че разполага със собствена техника и съдове за отпадъци и няма да ползва подизпълнители. Референции за нея дадоха “Екопак”, Министерството на извънредните ситуации, “Сименс България”, РИОСВ - София и др.
* “КМД” ЕООД - Пловдив с управител Камен Дичев. Пловдивското дружество ще ползва като подизпълнител “Евроконсулт 2007” АД. Декларира, че цялата налична техника е от типа Евро 4, който се изисква по условията на обществената поръчка. Референциите са от “Чистота” Пловдив, като бяха представени схема и график за почистването на Велинград.
* “Стройком” ЕООД - Велинград с управител Борис Станудин. Общинската фирма, която досега чисти града и общината, представи референции от кметствата Драгиново, Сърница, “Екобулпак”, “СБР-НК”, СОУ “В. Левски”. Притежава удостоверение от МОСВ за събиране и транспортиране на отпадъци, техническо оборудване, съдове за смет и материална база.
* “Заубермахер България” ЕООД - София с управител Станимир Добрев. Фирмата е дъщерно дружество на австрийската “Заубермахер” АД със седалище в Грац. Референции за нея дадоха общините Карнобат, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Сливница и др. Коментирано бе, че фирмата е регистрирана в България през 2006 г. и затова част от счетоводните документи и сертификати са на австрийската фирма-майка. Техниката също не е собствена, а ще бъде предоставена на българската от австрийската фирма. * Консорциум “Комунале 02”- Пазарджик с управител Александър Костадинов Кобаков. Консорциумът обединява три пазарджишки фирми: “Елкаб” ЕООД, “Марица Строй” ООД и “Белмекен Пазарджик”. Всяка от фирмите представи отделни счетоводни документи, сертификати, техника и референции. МОСВ е издало удостоверение на консорциума за право на извозване и депониране на отпадъци в последния работен ден преди конкурса - на 28 ноември 2008 г. Декларирано бе, че “Комунале 02” ще ползва местна работна ръка.
По отношение на документацията най-голям препъникамък за участниците ще се окаже изискването на общината да представят отчет за собствен капитал към 30 септември 2008 г. в размер над 500 000 лева.
В много тежка ситуация е общинската фирма “Стройком”, чиято техника трудно ще се вмести в изискването на общината 50% от автопарка да е с двигатели Евро 4. Затова и бъдещето на дружеството остава под въпрос.
Следващите етапи от работата на комисията, които се провеждат при закрити врата, са да определи кои фирми допуска за участие и коя е победител. Това ще стане известно на 15 декември, като е твърде вероятно отново, както и при предишната такава обществена поръчка през 2002 г., да се стигне до съдебно обжалване. По новите правила на Закона за обществените поръчки обаче обжалването не спира подписването на договора. А това означава, че на 2 януари 2009 г. една от шесте фирми ще започне да чисти Велинград и селищата от общината.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай