Велинград - online - Окръжният съд пусна Манолов, Апелативният съд го върна в ареста 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Окръжният съд пусна Манолов, Апелативният съд го върна в ареста
Публикувано 2008-12-16 09:39:05 от Темпо

Седмица на свобода получи арх. Мануел Манолов, срещу когото се води наказателно дело по обвинение за блудство с непълнолетни момичета. С решение от 4 декември Окръжен съд - Пазарджик го освободи от ареста, но на 11 декември Апелативен съд - Пловдив отново го върна зад решетките.
“Обвиняемият Мануел Манолов е с известно местоживеене, положителни характеристични данни и не е лице с утвърдени престъпни прояви” - такова е становището на окръжните съдии, които пуснаха от ареста арх. Манолов.
След като на 30 септември 2008 г. при акция на РПУ - Велинград в дома на М. Манолов бяха открити две голи момичета на 12 и 14 години, Районен съд - Велинград постанови постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”. На 4 декември Окръжният съд със свое определение я промени на “Парична гаранция” в размер на 4000 лева. Мотивите на съда са, че няма реална опасност М. Манолов да се укрие и се базират на здравословното му състояние и на становището на вещите лица, изготвили тройна съдебно-медицинска експертиза.
На 9 декември Окръжна прокуратура - Пазарджик протестира определението на Окръжния съд. На 11 декември Пловдивският апелативен съд издаде определение 329/08 г., с което отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд. Без уважение е оставено искането на защитата на М. Манолов мярката “Задържане под стража” да бъде заменена с по-лека.
Освен това Апелативният съд определя 2-месечен срок, в който М. Манолов не може да прави ново искане за изменение на мярката, освен ако не настъпи влошаване на здравословното състояние на обвиняемия. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води