Велинград - online - Италианци искат да правят завод за метан 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Италианци искат да правят завод за метан
Публикувано 2008-12-16 09:40:22 от Темпо

Италианската компания “Euroservice Implanti” предлага във Велинград да бъде изграден завод за снабдяване с метан. Идеята е изложена от директора на компанията Никола Фрезолоне на среща с кмета на общината Иван Лебанов на 30 юни 2008 г. На сесията на 18 декември тя ще бъде дискутирана и от Общинския съвет.
Проектът предвижда изграждане на основен тръбопровод за метан под високо налягане до Велинград. Полагането на тръбопровода по трасето с дължина около 40 километра ще бъде трудно, особено в участъка по дефилето, където трябва да мине между две планини и то при наличието на ж.п. линия от едната страна и на река от другата страна.
Освен тръбопровода за метан във Велинград се предвижда изграждане на обществена разпределителна система. В плановете на фирмата са включени още строеж на газова електростанция и компресорна станция за пълнене на газови цистерни. Предлаганият срок за управление от страна на италианската компания е 35 години.
Всичко това може да се осъществи при две условия. Първото е положителен резултат от приходно-разходния анализ, който италианската компания прави в момента. Второто условие е създаване на компания с участието на Община Велинград като съсобственик с най-малко 5% от капитала - капиталът ще бъде оценен като замяна на сгради и площи земя, които ще се ползват от новата компания. Италианците подчертават, че създаването на тази нова компания с общинско участие е изрично необходимо, за да се получи лиценз от Енергийната комисия и за да се осигури стабилно финансиране на проекта.
Вариантът, който предлага кметът Иван Лебанов, е да бъде подписано споразумение за сътрудничество, каквото е законово регламентирано в ЗМСМА. Крайното решение ще бъде на съветниците, като на сесията се очакват и повече подробности по идеята.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола