Велинград - online - Хората с увреждания имат нов клуб 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хората с увреждания имат нов клуб
Публикувано 2008-12-23 17:40:23 от Темпо

Общинското помещение на бул. “Ал. Стамболийски”, в което преди беше офис на Пощенска банка, вече се превърна в Клуб на хората с увреждания. Тържественото откриване на клуба на 18 декември от кмета Иван Лебанов бе щастливият финал на борбата на хората с увреждания, която започна още през лятото на миналата година. Тогава тяхната организация “Зорница” с председател Катя Славова убеди предишния Общински съвет да даде помещението за клуб, който да се стане ново, по-голямо и по-леснодостъпно място за срещи и контакти. Спечелен бе и проект, който подпомогна ремонта на помещението, извършен от строителната бригада на общината. По проект в клуба ще бъде разкрито и едно работно място за човек с увреждания.
18 декември бе двоен празник - откриване на новия клуб и подготовка за Коледа. В духа на празниците се вдигнаха наздравици, изпълненията на певческата група към “Зорница” вдигнаха градуса на веселието, а многобройните гости поднесоха подаръци. Сред официалните лица бяха кметът Иван Лебанов, зам.-кметовете Ангел Даскалов, Георги Янчев и Исмет Бабучи, зам.председателката на Общинския съвет Снежана Велева, Емилия Катошева от велинградското бюро на Националния център по социална рехабилитация, гости от областния Съюз на инвалидите.
Социалният министър Емилия Масларова, която бе поканена, но не успя да дойде за откриването, изпрати поздравителен адрес до кмета Иван Лебанов. Тя определя Община Велинград като партньор с изключителен професионализъм в областта на социалната политика и пожелава нови успехи в тази насока.
Хубаво е, че в навечерието на Коледа за хората с увреждания вече има място в центъра на Велинград, където ще се събират. Амбицията е новият клуб да се превърне не само в място за срещи, а да осигури много повече услуги, информация и помощ за инвалидите. А през новата 2009 г. хората с увреждания ще продължат да се борят и за обещаното им бюро за обслужване на партерния етаж на общинската сграда, където е “Социални грижи”. Това също е битка с дълга история, която е крайно време да приключи в полза на огромния брой хора с различни физически увреждания, за които стълбите до втория етаж на сградата са непреодолимо препятствие.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай