Велинград - online - Общината прекрати поръчката за чистотата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината прекрати поръчката за чистотата
Публикувано 2008-12-23 17:47:39 от Темпо

Кметът Иван Лебанов подписа заповед за прекратяване на процедурата по обществената поръчка за чистотата. Прекратяването е по предложение на комисията начело със заместник-кмета Ангел Даскалов, която бе назначена да проведе конкурса.
При детайлното разглеждане на документацията комисията е установила пропуски при всички шест фирми, които подадоха оферти за участие. Най-голямо затруднение за фирмите е предизвикало изискването на общината да представят документ за собствен капитал над 500 000 лева. Такъв не е представен от “КМД”, “Стройком”, “Комунале 02”. Според комисията “Еко Титан” не са представили доказателства, че 50% от техниката, с която ще чистят, има изисквания сертификат Евро 4. Комисията преценява, че според документите “Еко ресурс” не разполага с достатъчно собствена техника. Общинската “Стройком” не е представила регистрация по ДДС и Булстат, няма Булстат и консорциумът “Комунале 02”. Българо-австрийската “Заубермахер” също има пропуски в документацията. В условията на конкурса общината е поставила и високи изисквания за сертификати, на които не всички фирми успяват да отговорят.
Прекратяването на процедурата е добра новина за общинското дружество “Стройком”, което при това положение ще продължи да чисти поне до приключване на нов конкурс. Друга добра новина за “Стройком” е, че Общинският съвет одобри исканата допълнителна сума от 174 000 лева. Главната счетоводителка Емилия Салкина обясни, че през 2008 г. “Стройком” работи с план-сметката от 2006 г., а през това време има ръст на инфлацията и работните заплати.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България