Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР:За каруцата и коня, голямото говорене и голямото четене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР:За каруцата и коня, голямото говорене и голямото четене
Публикувано 2008-12-23 18:00:13 от Темпо

Емблематична за последната сесия на Общинския съвет стана популярната фраза, че каруцата не трябва да се слага пред коня. В различни варианти тя бе повторена от много съветници по време на дебатите дали да гласуват предложението на кмета за отпускане на 500 000 лева за извършено, но неразплатено строителство. Водени от принципа, че първо Общинският съвет трябва да гласува, а след това да се строи и да се плаща, съветниците отказаха да гласуват постфактум. И принципността им щеше да е похвална, ако я бяха приложили към всички точки, независимо до чии интереси опират.
Оказа се, че според същите 18 съветници каруцата и конят бързо си разменят местата, щом опре до интереси на депутата Беев. Ако спазваха гръмко защитавания от тях принцип, те не трябваше изобщо да вкарат в дневен ред точката за искания от него общински парцел пред детската градина “Слънчице”. Защото в материлите към тази точка (внесена не от ОА, а от общински съветник) липсваше най-важният - акт за собственост. Спорът дали парцелът е публична или частна общинска собственост оставяме на съветниците - всеки от тях има една карта, която му дава достъп до всякаква информация от общината. Питаме само как се взима решение за парцел без да се види акт за собственост? И този въпрос е най-вече към председателя на Комисията по общинска собственост д-р Жеко Чешмеджиев и към председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз.
По същото време, докато в сесията по думите на кмета вървеше голямото говорене, четвъртокласници от Велинград се включиха в инициативата “Голямото четене”. Много от съветниците ще спечелят, ако оценят тази хубава и полезна инициатива и вземат да прочетат поне Закона за общинската собственост. Всъщност, за да бъдат каруцата и конят в правилния ред, вече трябваше да са го прочели!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България