Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ:18.12.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ:18.12.08
Публикувано 2008-12-23 18:01:37 от Темпо

ПРОЕКТИ С 18 гласа “за” съветниците дадоха приеха предложението на председателя М. Джамбаз сумата от 16 800 лева да бъде отпусната за изготвяне на проект по ОП “Развитие на човешките ресурси” за училищата в Драгиново, Света Петка, Грашево, Пашово, Кръстава и Бирково. Спорове предизвика фактът, че в същото време Общинска администрация е поканили всичките 15 общински училища да кандидатстват, като осигурява безплатна изработване на проекта. Зам.-кметът Георги Янчев коментира, че се къса нишката между ОА и ОбС.

АВТОМОБИЛ Отпуснати бяха 5000 лева за закупуване на товаро-пътнически автомобил. Той ще се ползва за нуждите на дома за стари хора “Ела”.
ГАЗИФИКАЦИЯ Общинският съвет даде съгласие за газифициране на община Велинград. Решението е по принцип, без да се определя фирмата, която ще се заеме с газифицирането. С отделно решение кметът и председателят на ОбС бяха упълномощени да водят преговори и с други фирми, освен италианската “Euro service Impianti”, чийто представител подробно представи намеренията за снабдяване на Велинград с метан. По точката разяснения направи и инж. Милков от ДКЕВР, когото съветници заподозряха в лобиране за италианската фирма.

ТРАНСПОРТ Общинският съвет одобри 90% от транспортните разходи на пътуващите учители и директори да се изплащат. От покриването на пътните разноски могат да се възползват 91 педагози от общината.

ДОБРОВОЛЦИ 35 доброволци ще се включат във формирования за защита при бедствия и аварии, финансирано от общинския бюджет. Доброволните формирования ще са във Велинград - 20 човека, Сърница, Пашово и Кръстава по 5 човека.

ПОМПА Учредено бе право на ползване върху 25 кв.м. в парка до ул. “Осми март” за изграждане на помпена станция за минералната вода на хотелите “Бор”, “Олимп” и “Абир”. Срокът е 10 години, а началната цена за неприсъствения конкурс ще бъде определена от лицензиран оценител.
КАНАЛИЗАЦИЯ Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства с проекти за канализация и изграждане на пречиствателна станция, за която е определен общински терен в района между Велинград и Драгиново.Съветниците упълномощиха кмета да стартира процедура за получаване на кредит, но без да поема общински дълг.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води