Велинград - online - Не гласуваха 500 000 лева за извършено, но неразплатено строителство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Не гласуваха 500 000 лева за извършено, но неразплатено строителство
Публикувано 2008-12-23 18:04:54 от Темпо

Една от най-спорните точки бе искането на кмета Общинският съвет да ободри сумата от 500 000 лева за извършено, но неразплатено строителство през 2008 г.
Още при обсъждането в комисиите съветници от различни политически групи изразиха несъгласие да узаконяват с гласуването си разходи, за които Общинският съвет не е бил информиран предварително и не е взимал решения. Тази практика, която съществува от години, съветниците определиха като порочна и решиха, че трябва да й се сложи край. Тъй като самата методика е сбъркана и поражда съмнения, няколко комисии поискаха Общинска администрация да представи списък на фирмите, които са извършвали ремонтните дейности, но това не се случи.
При дебатите в сесията кметът Иван Лебанов подчерта, че част от сумите са за ремонти на училища, които са извършвани от директорите без те да уведомят общината и че тази практика ще приключи. Включени са задължителни суми за надзор, за застраховка на водопровода “Чукура”, за пътя Сърница - Орлино, за асфалтиране във Велинград и водопроводи по селата. 236 000 лева от искана сума са за кметствата, а 212 000 лева за Велинград. Кметът напомни, че в началото на мандата си завари дългове от 800 000 лева, които са разплатени и че до края на годината общината ще получи достатъчно пари, за да разплати и тези 500 000 лева.
Съветниците отново настояха да се кажат имената на фирмите, които са извършвали поръчките. Чуха се много критики към качеството на ремонтите, което буди съмнения за облагодетелстване и корупция. Депутатът Ф. Беев също се изказа, че парите се харчат неправомерно и се изземват функции на Общинския съвет.
Както се и очакваше, мнозинството отхвърли искането на кмета и засега разплащането с фирмите остава под въпрос.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола