Велинград - online - Световна и балканска асоциация обявиха Велинград за СПА столица на Балканите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Световна и балканска асоциация обявиха Велинград за СПА столица на Балканите
Публикувано 2008-12-23 18:08:14 от Темпо

Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (ИХРА) и Балканския алианс на хотелиерите и ресторантьорите (БАХРА) признаха и обявиха Велинград за СПА дестинация № 1 и СПА столица на Балканите. Официалното връчване на престижното звание се състоя на 18 декември в Сараево, на тържествена церемония с участието на министъра на туризма на Босна и Херцеговина. Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и член на БАХРА, получи приза от Бато Кривокапич, председател на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите на Сърбия. От българска страна участва делегация от БХРА начело с председателя Благой Рагин.
При завръщането си във Велинград г-н Златанов сподели, че са били изключително приятно изненадани, че не само Балканският алианс, а и ИХРА дава високото признание на нашия град като СПА столица на Балканите.

Вечерта на 20 декември, пред многобройната публика, събрала се на центъра във Велинград за концерта на Преслава, Златко Златанов връчи приза “Велинград - СПА столица на Балканите” на кмета Иван Лебанов с думите, че това, на което се надявахме преди една година, вече е факт. Г-н Лебанов определи 2008 г. като знаменателна за Велинград, а Благой Рагин поздрави велинградчани като “граждани на най-младата балканска столица”. Той припомни първата крачка преди 2 години - обявяването на Велинград за СПА столица на България от страна на БХРА. Но подчерта, че 8 месеца трябва да се работи мъжката, за да може на церемонията на 4 юли догодина, когато се очаква да дойдат представители на 15 балкански държави, Велинград наистина да докаже, че заслужава високото звание.
Тъй като церемонията по връчването на приза се състоя на Игнажден, от името на духовенството във Велинград отец Ангел поздрави присъстващите с идването на Рождество Христово.
Накрая Преслава пя за многото си фенове по два празнични повода - званието “Велинград - СПА столица на Балканите” и идващите празници Коледа и Нова година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България