Велинград - online - 18 съветници направиха коледни подаръци на депутата Беев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

18 съветници направиха коледни подаръци на депутата Беев
Публикувано 2008-12-23 18:09:24 от Темпо

18 съветници бяха щедри като Дядо Коледа и прибавиха към депутатската коледна премия на Фидел Беев и общински парцел от 607 кв.м. в центъра на Велинград - бул. “Съединение”, пред детска градина “Слънчице”. Предложението бе внесено от председателя на политическата група на ВМРО Янко Сачков и бе подкрепено от ДПС, ВМРО, БЗНС и двамата съветници от ГЕРБ д-р Жеко Чешмеджиев и Владимир Коцев (третият съветник от ГЕРБ Атанас Дамов отсъства от сесията). Според решението от досегашния общински парцел от 607 кв.м. и съседния парцел на бензиностанцията на Ф. Беев се създава съсобствен парцел с обща площ 1895 кв.м. Това е първата стъпка, след която Ф. Беев ще поиска ликвидиране на съсобственост и с благословията на съветниците ще изкупи общинския имот.
В духа на Коледа щедрите жестове към г-н Беев продължиха. По предложение на Георги Чинков, председател на политическата група “Единение” (БЗНС), същите 18 съветници дадоха съгласие депутатът да построи на мястото на сегашната сграда срещу общината (бившите Профсъюзи) нова, за която ще важат т.нар. “специфични правила и норми на застрояване”: увеличена етажност - 6 етажа, увеличен коефициент на интензивност 4.0 и 90% плътност на застрояване. Решението бе подкрепено и от двамата съветници от ГЕРБ, които на предишна сесия гласуваха против високото строителство във Велинград. Депутатът от ДПС получи съгласието на 16 съветници от ДПС, ВМРО и БЗНС и за построяване на 4-етажна сграда в кв. Каменица, до Сярна баня, която отново е със завишения коефициент на интензивност 4.0 и 90% плътност на застрояване.
“Гледайте кой как гласува, за да знаете кои ще омаскарят града ни!”, заяви кметът на общината Иван Лебанов.
И трите гласувани решения в полза на Ф. Беев са спорни. Още при гласуването на дневния ред, в който те влязоха като допълнителни точки, Тома Пачалов подчерта, че не са внесени по надлежния ред. След това Ек. Каферинова разясни на колегите си, че според Закона за общинската собственост единствено кметът на общината има право да вкарва точки за разпореждане с общинска собственост. Но с 18 гласа “за” точките влязоха в дневен ред, а след това дебати почти нямаше - мнозинството бързаше да гласува.
Открит остава въпросът каква собственост е общинският парцел от 607 кв.м. пред детската градина. Кметът Иван Лебанов обясни на съветниците, че парцелът е отреден за паркинг и улица-тупик и затова общината ще направи паркинг и ще отвори вход към детската градина откъм булеварда. От ОА също обявиха, че парцелът е публична общинска собственост (ПОС). При това положение за решение не стигат 18 гласа - трябват 20. По време на сесията след гласуването на точката председателят Мустафа Джамбаз не обяви дали с 18 гласа решението се приема или не. На въпрос на “Темпо” по-късно г-н Джамбаз отговори, че не им е показан акт за ПОС и обяви решението за прието.
Както се казва, на печелившите - честито!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай