Велинград - online - Велинградчани сред 100-те най-добри млади предприемачи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградчани сред 100-те най-добри млади предприемачи
Публикувано 2008-12-30 09:16:26 от Темпо

За първи път България беше домакин на национален кръг от международното състезание “Skills@Work Challenge” (“Предизвикателство за младия предприемач”), което е част от глобалния проект “Skills@Work Challenge” на Британския съвет и “Джуниър Ачийвмънт”.
Предизвикателното за младите предприемачи събитие се проведе в сградата на Британския съвет в София, под патронажа на Министерство на образуванието и науката . В надпреварата взеха участие и трима велинградски ученици от Професионална гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”. В ожесточената конкуренция с над 360 участници от цялата страна дванадесетокласниците Мустафа Маджиров, Надежда Кръстева и Горан Ангелов успяха да се класират за националния кръг.
Велинградските гимназисти си спечелиха правото за участие на националното състезание чрез разработен казус за изчерпване на водните ресурси на Земята и намериха място сред 100–те най-добри млади предприемачи. В надпреварата премериха сили 20 отбора от по 5 ученика на възраст между 15 и 18 години, които не се познаваха до момента на състезанието. В продължение на шест часа те работиха по бизнес-казус - „”Енергия от природата – за природата”, разработен от “Овергаз”, като трябваше да намерят нов начин за захранване на дом с енергия, използвайки познатите енергийни източници или нови такива. Решението на казуса е с няколко изисквания - да е съобразено с динамиката на средата, в която живеем; да е нестандартно; да не вреди на околната среда; да е енерго- и икономически ефективно; да е приложимо във всекидневието; да е реалистично и добре аргументирано.
Изготвените презентации трябваше да бъдат показани в рамките на 3 минути от всеки отбор пред журито специално жури в състав: Милена Стойчева – изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България”, Ева Атанасова – мениджър Регионален проект за професионално образование Югоизточна Европа на Британски съвет, Крум Гледжарски – директор на дирекция „Системи за управление на качеството” в “Овергаз Инк” ООД, Огнян Киряков – управляващ директор на “Microsoft България” и Румяна Лалова - главен експерт в Дирекция “Политика в професионалното образование и продължаващо обучение” в Министерството на образованието и науката.
С участието си на такова значимо състезание велинградските ученици показаха, че в Професионална гимназия по икономика и туризъм „”Алеко Константинов” се обучават бъдещи предприемачи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води