Велинград - online - Заден ход:Депутатът не получава общинския парцел 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заден ход:Депутатът не получава общинския парцел
Публикувано 2008-12-30 09:27:24 от Темпо

Решението, с което 18 съветници дадоха съгласие депутатът Фидел Беев да образува съсобствен парцел с общински парцел от 607 кв.м. на бул. “Съединение”, в крайна сметка не е прието. В окончателният вид на решението председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз е записал, че то не се приема поради недостатъчно мнозинство и представяне на акт, че парцелът от 607 кв.м. е публична общинска собственост.
Припомняме, че на сесията на 18 декември “за” искането на депутата гласуваха 18 съветници от ДПС, ВМРО, БЗНС и ГЕРБ. Още тогава в залата от Общинска администрация обявиха, че такова решение не може да бъде взето, защото парцелът е публична общинска собственост (за разпореждане с ПОС се изискват поне 20 гласа и друга последователност на решенията). След гласуването председателят М. Джамбаз не обяви дали решението се приема или не, а побърза на премине на следващото решение. Следобед на 19 декември, петък, на въпрос на в. “Темпо” дали решението се приема с 18 гласа, г-н Джамбаз отговори утвърдително. На 23 декември, вторник, от канцеларията на Общинския съвет съобщиха, че късно в петък следобед от ОА са представили акт № 60/12.11.2008 г., от който е видно, че парцелът е публична общинска собственост. При това положение взетото с 18 гласа решение не се приема.
Определено всички тези еквилибристики можеше да бъдат спестени, ако Общинският съвет и особено неговите ръководни органи, спазваха закона и правилника. По закон допълнителната точка изобщо не би трябвало да влезе в дневен ред, а без представен акт за собственост не би трябвало изобщо да се разглежда нито в комисиите, нито на сесия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола