Велинград - online - МВР-шефът обеща щатове, автомобил и дрегер 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

МВР-шефът обеща щатове, автомобил и дрегер
Публикувано 2009-01-06 09:54:07 от Темпо

Съкращенията в РПУ - Велинград през 2009 г. не се очакват, напротив - ще има нови щатове, между които за деловодител и дознател и леко увеличение на броя разследващи полицаи. Местното управление на МВР може да очаква още нов автомобил с висока проходимост и техника за проверка на алкохол.
Това съобщи лично министърът на вътрешните работи Михаил Миков, който в неделя, 4 януари, направи среща с местните медии в почивната база на Народното събрание. В срещата участваха кметът на общината Иван Лебанов и началникът на РПУ - Велинград комисар Йордан Рогачев. И тримата заявиха готовността си да работят заедно за сигурността на жителите на общините Велинград и Ракитово.
Министър Миков определи досегашното взаимодействие като много добро. Според него РПУ - Велинград е с висока натовареност, районът е голям, пътната мрежа е разпръсната, а жителите на двете общини са около 60 000. Въпреки това полицейското управление има арестни помещения, които отговарят на европейските изисквания - проблем, който не е решен на много места в страната, а материално-техническата база е на относително добро ниво, включително и благодарение на двете общини. Очаква се през 2009 г. петте стаи на следствието, които сега се ползват само от един деловодител и един следовател, да бъдат на разположение на полицията. През летните месеци, по време на курортния сезон, полицаите ще получат и мотопеди, за да бъдат по-мобилни, обеща министърът.
Йордан Рогачев направи кратка равносметка на работата на РПУ - Велинград през 2008 г.: разкрити са 4 убийства, броят на заявителския материал е 1047 (с 40 повече от 2007 г.), съставени са 220 акта за управление след употреба на алкохол, расте броят на наказанията за водачи на МПС, които управляват без шофьорска книжка или след отнемането й - регистрирани са 50 такива случаи, образувани са 85 досъдебни производства за незаконно добит дървен материал. По указа за борба с дребното хулиганство има 47 задържани, като 36 от тях са престояли в ареста над 3 денонощия и са платили глоби след осъдителни присъди от Районния съд. Според г-н Рогачев до голяма степен вече е решен проблемът с незаконните таксита на територията на РПУ - Велинград. Сега се търсят средства за проекта за видеонаблюдение и скоро той ще бъде осъществен.
Михаил Миков съобщи, че МВР обмисля по отношение на шофьорите, които карат без книжки, да се въведе мярка като за футболните хулигани - след осъждането им да се предоставят на общините за полагане на труд в полза на обществото.
Министърът коментира темата за очакваната оптимизация на щата в МВР. Полицаите иската по-високи заплати, но това няма как да стане без по-голяма динамика и натовареност. Оптимизацията няма де механична, щатове ще се съкращават или разкриват в зависимост от региона, наличието на други звена като жандармения, гранична полиция и т.н. Натовареността на полицаите във Велинград е като в областен град, каза М. Миков, а Й. Рогачев го подкрепи с цифри: дознателите тук работят по 150 случая и са двойно по-натоварени от колегите си в Пазарджик, на които се падат по 75; Велинград годишно посреща около 500 000 гости, увеличава се и броят на масовите мероприятия. Кметът Иван Лебанов също подчерта, че като туристически център Велинград се нуждае от ново кадрово попълнение на полицията. “Няма да искаме от министър Миков, който е приятел на Велинград, хеликоптер. Засега искаме щатове, коли и дрегери”, обобщи градоначалникът.
Обсъдена бе темата за фойерверките и зарите след 22 часа. Министър Миков препоръча полицията да проведе среща с хотелиерите, за да се види как те биха подпомогнали спазването на регламента.
На въпрос на в. “Темпо” какви са данните за разпространение на наркотици във Велинград, г-н Рогачев отговори, че през 2008 г. има 7 случая на установени наркотрафиканти, а най-голямото количество заловена дрога е 30 дози хероин. През 2009 г. борбата с наркотиците ще е прироритет № 1 за РПУ - Велинград, като ще се търси и по-голяма подкрепа от Областната дирекция на полицията. Министър Миков също се ангажира да се окаже експертна помощ, тъй като проблемът засяга най-младите и е от изключителна важност.
По темата за въвеждането на “синята зона” за паркиране г-н Рогачев съобщи, че за неправомерно паркиране полицията е съставила 237 акта плюс други 100 по Наредба 1 на общината. Глобата е 40 лева, а наказателните постановления вече се връчват и с патрулна кола. Министър Миков обяви, че от 2009 г. МВР изцяло ще поеме събирането на глобите,готови са новите фишове, а се разработва и система за плащане със SMS.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води