Велинград - online - За 120-годишния юбилей на ОУ „Неофит Рилски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За 120-годишния юбилей на ОУ „Неофит Рилски”
Публикувано 2009-01-13 08:36:56 от Темпо

На 30 октомври 2009 г. ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино ще отбележи 120 години от своето създаване. Макар да е все още началото на годината и до честването да има почти 10 месеца, подготовката започва отсега. По този повод училищното ръководство, учителският колектив и учениците вече подеха интересна инициатива. В чест на своя юбилей те ще предлагат и ще осъществяват своите добри идеи за училищния живот, посвещавайки ги на предстоящата годишнина.
Още в края на миналата година вече бяха превърнати в реалност няколко колкото добри, толкова и благородни идеи. Първо, в дарителска акция преди Коледа учениците събраха дрехи и различни играчки, след което ги подариха на свои връстници, които имат нужда от тях. Този благороден жест бе последван от друг, не по-малко трогателен и изпълнен със съчувствие. Проявявайки своето състрадание и отзивчивост, учениците и учителите събраха общо 333 лв. и ги дариха на пострадалото семейство от кв. Чепино, чиято къща бе засегната от пожар през декември.
Maлко преди коледните празници беше осъществена още една интересна идея. С усилията на началните учители бе подготвен и отпечатан за първи път в училището коледен вестник. Разнообразните четива, множеството рисунки, снимки, гатанки и кръстословицата предизвикаха голям интерес сред учениците и се наложи допълнително да бъдат отпечатвани още броеве на вестника.
Предстои изпълнението на следващата добра идея, която е свързана с провеждането на зимен спортен празник в местността Юндола. В средата на януари пистите на зимния курорт ще се изпълнят с детски смях и веселие. Учениците ще покажат, че не само могат да се трудят над уроците си, но знаят и как полезно да използват свободното си време.
В момента учениците и техните родители са се заели с осъществяването на поредната идея – да направят класните стаи по-красиви и по-уютни. От училището вече е закупено луминисцентно осветление за цялата сграда и предстои цялостната му подмяна. Предвидено е и поставянето на нов ламиниран паркет на подовете и стиропор на таваните, като събирането на средствата ще стане със съвместното участие на децата с техните родители и на училището. Тази акция ще покаже съпричасността на всички към родното училище и желанието им да го направят красиво и привлекателно, като сами допринесат за това.
120 идеи са и много, и малко. Училище “Неофит Рилски” очаква от своите възпитаници и приятели нови предложения и идеи, които да се осъществят във времето до отбелязването на 120-годишния юбилей.
ОУ “Неофит Рилски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай