Велинград - online - В разгара на газовата криза: Италианската фирма поднови предложението за газифик 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В разгара на газовата криза: Италианската фирма поднови предложението за газифик
Публикувано 2009-01-13 08:58:07 от Темпо

В разгара на най-голямата досега газова криза в България, в община Велинград се проведе среща, посветена на бъдещата газификация на Велинград. Нашият град е един от тези, които в най-малка степен понесоха последиците от газовата криза по простата причина, че не е газифициран и няма нито обществени сгради, нито големи предприятия, зависими от газа.
На 18 декември 2008 г. след обсъждания Общинският съвет гласува решения, с които даде съгласие Велинград да бъде газифициран и упълномощи кмета Иван Лебанов и председателя Мустафа Джамбаз да водят разговори и преговори с фирми, предлагащи газификация.
Първата такава среща се проведе на 9 януари 2009 г. с участието на италианската фирма “Euroservice Implanti”, която бе заявила инвестиционни намерения още през лятото на 2008 г. От страна на общината в нея са участвали зам.-кметът Валентина Цветанова, главният архитект Тодор Енев и юристът Владимир Деспотски. Г-н Джамбаз е бил поканен, но се оказало, че е възпрепятстван, информираха от Общинска администрация. От италианска страна в срещата са участвали Никола Фразелоне, Джовани Куатрини и Клаудио Браки, инж. Иван Дойчев и от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране инж. Емил Милов.
Коментирани са въпросите за предпроектните проучвания, за избор на по-облекчено трасе за доставка на газ до Велинград, за изграждане на разпределителна мрежа в града. От италианската фирма са обявили, че през февруари ще внесат официално предложение до Общинския съвет за създаване на общо дружество за доставка на газ с общината, като те поемат изцяло инвестицията.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай