Велинград - online - Туристическият бранш се готви за “Ваканция и СПА Експо” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристическият бранш се готви за “Ваканция и СПА Експо”
Публикувано 2009-01-13 09:02:41 от Темпо

Консултативният съвет по туризъм проведе първата си за годината среща на 8 януари, но за нея за съжаление медиите не бяха известени. Обсъдени са няколко актуални теми: Бабинден, участието на туристическата борса “Ваканция и СПА Експо”, подготовката за 4 юли, когато официално Велинград ще получи званието “СПА столица на Балканите”.
Тази година туристическата борса “Ваканция” ще се проведе в НДК от 26 до 28 февруари и намеренията са Велинград отново да се представи общо като целогодишна туристическа дестинация. Това ще стане на общ щанд, който вече е нает, а общината вероятно ще заплати наема - около 9000 лева. Обсъдено е туристическият бранш да участва по-активно. Ще се подготви и каталог с представяне на всички, които заплатят за реклама на неговите страници. Отново ще се отправи предложение към организаторите на откриването на борсата да свирят и танцуват нашият Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев”, които миналата година направиха фурор в НДК.
В ход е и подготовката за 4 юли. Датата, на която се пада празникът на Велинград, бе избрана и за официалното връчване на званието “СПА столица на Балканите” (плакетът в момента вече стои в коридора пред кабинета на кмета на общината). Председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите Златко Златанов обяви, че ще създадат дарителска сметка за събиране на средства за посрещане на многобройните гости от балкански и европейски държави. Сформиран бе и инициативен комитет, който да подготви церемонията.
Темпо

Приходите от туристическа такса са 214 416 лева 214 416 лева са приходите от туристическа такса през 2008 година в хазната на община Велинград. Сумата надхвърля повече от два пъти събраните през 2006 г. по това перо 91 812 лева. През 2007 г. от туристическа такса общината е получила 175 109 лева. 2008 г. бележи своеобразен рекорд за последните години, а в момента се обсъжда какъв да е размерът на туристическата такса през 2009 г. Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и на Комисията по туризъм в Общинския съвет Златко Златанов вече предложи таксата да бъде увеличена, за да се съберат повече средства за церемонията, с която Велинград ще бъде обявен за СПА столица на Балканите.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай