Велинград - online - Клуб на виното събра любителите на “божествената напитка” във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Клуб на виното събра любителите на “божествената напитка” във Велинград
Публикувано 2009-01-20 14:29:50 от Темпо

В края на 2008 г., през ноември, във Велинград се създаде един нов клуб - Клуб на виното. Неговите 26 членове са хора, отнасящи се към виното с уважение, желаещи да знаят повече за “божествената напитка” и да опитат цялото разнообразие от вина, предлагани на българския и световния пазар. Може да членува всеки - от любители консуматори до търговци и производители на вино. Важното е отношението към виното и към свързаната с него култура.
Председател на Клуб на виното - Велинград е г-н Красимир Дерменджиев, а секретар г-н Петко Петков. От създаването на клуба помощ на велинградските любители на виното оказва г-н Филип Ганев от Пловдив, който е професионалист сомелиер и почетен член на немската асоциация на сомелиерите. Всеки сомелиер знае правилото, че бира се сервира, а вино се предлага и г-н Ганев се е заел точно със задачата на предложи на членовете на клуба във Велинград знания и опит в избора на най-доброто вино.
Общата главна цел: да се повдигне винената култура като цяло във Велинград. Хората, които работят в сферата на търговията със спиртни напитки във Велинград, отчитат, че тук се пие предимно твърд алкохол. Различно е в хотелите с висока категория - техните посетители започват и завършват вечерята с вино, подчертава г-н Петко Петков, управител на хотел “Двореца”.
За раждането на идеята и във Велинград да има клуб на виното г-н Дерменджиев разказва, е в основата са неговите контакти с винарски изби и с винени клубове в София и Пловдив. Запалили се и в нашия град да има място за презентация на вина, за курсове за културата на виното, за дегустации и за обмяна на информация от света на виното.
Досега Клубът на виното е провел три срещи, на които са представени и дегустирани български вина. Януарската сбирка се състоя на 14 януари в хотел “Двореца”. Уточнени бяха последните подробности по устава и предстои регистрацията на клуба в съда. На срещата презентация направи винарската изба “Катаржина”, всеки от членовете на клуба дегустира предложените вина и попълни дегустационен лист. С ентусиазъм бе прието предложението следващата сбирка да бъде посветена на вносни вина.
По правило срещите се провеждат в ресторантите на някой от хотелите. Идеята е, че качественото вино изисква съответната обстановка и обслужване. Така новият Клуб на виното задава едно ново, по-високо ниво. А в момента неговите членове обмислят и как да отбележат най-големия празник на любителите на вино през годината - Трифон Зарезан.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води