Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ:Решенията на мнозинството фрапиращо се разминават с интересите на общи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ:Решенията на мнозинството фрапиращо се разминават с интересите на общи
Публикувано 2009-01-20 14:47:26 от Темпо

В поредица от заседания на ОбС-Велинград се наблюдават фрапиращи разминавания между интересите на Общината, болшинството наши съграждани и решенията, подкрепени от настоящето мнозинство общински съветници, формирано от групите на ВМРО, ДПС и БЗНС.
На свое заседание от м. септември 2008 г. Общинският съвет гласува коефициент на застрояване, който задава норми, ограничаващи високото строителство и прекалената плътност на застрояване. На следващото заседание от м. октомври, в разрез с Правилника за работа на ОбС, чл. 76-А от Правилника за организацията и дейността на ОбС - Велинград, който гласи, че решение не може да се гледа два пъти в рамките на 6 месеца, ако няма извънредни обстоятелства, налагащи това. Съветниците от ВМРО, ДПС и БЗНС и ГЕРБ увеличиха този коефициент, явно мотивирани от икономически интереси. На сесията от 18.12.2008 година това мнозинство разреши на народния представител Фидел Беев да строи сгради дори над приетия от тях поправен коефициент (4.00).
Категорично изразяваме несъгласието си с това решение, което обрича превръщането на града ни в джунгла от несъразмерни, огромни железобетонни мастодонти. Риторичният въпрос, който си задаваме, е: къде ще бъде и ще има ли въобще място за зелени площи, детски площадки, паркоместа за автомобилите и др.?
Други ярки примери за незачитане на законовите норми от горепосоченото мнозинство общински съветници са:
- Неправомерното освобождавате на Иван Пукнев и Иван Бояджиев като управители на ЕООД „ВКТВ” и ЕООД „Стройком”, без да бъдат посочени някакви мотиви;
- Преобразуването на общинско предприятие „Спортни имоти и пазари” в търговско дружество, без да бъде преобразувано от ПОС в ЧОС и подкрепено с гласовете на 2/3 от състава на Общински съвет. Това неминуемо ще утежни дейността както на спортните клубове, ползващи базата, така и на гражданите от града и общината. Като пример ще посочим един традиционно силен спорт за Велинград – плуването. Няма поколение, което да не е минало през плувните клубове. Активно в момента тренират около 450 деца, които след това решение на ОбС ще трябва да си плащат за удоволствието, дори държавните шампиони – славата на Велинград!
Категорично изразяваме своя протест срещу разграбването на общинската собственост и превръщането й в търговски дружества в полза на частни интереси.
- Безпринципно е и поведението на това мнозинство с отказа му да осигури помещение за НОИ, въпреки лицемерното обещание на съветниците от ВМРО да освободят своя офис за тази цел. Така вероятността велинградчани и хората от останалите населени места на Общината да пътуват до Пазарджик, за да ползват услугите на НОИ, е почти 100 процентова.
- Решението да не се актуализира общинският бюджет в края на 2008 г. лишава Общината от възможност за участие в проекти по оперативните програми на ЕС. Това от своя страна води до застой в изпълнението на редица инфраструктурни мероприятия и социални услуги.
Явен е стремежът на горепосоченото мнозинство общински съветници да спъва работата на Общинска администрация и кмета на общината, без да се съобразява с никакви законови норми. За етичните норми всичко е ясно – такива у тях просто няма. Арогантното им и безотговорно поведение на поредица заседания от последните месеци на изминалата година е повече от показателно. Време е да напомним, че личните и икономически интереси не са приоритет на хората от нашата община и на отговорните политически формации.
ИБ на БСП - Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола