Велинград - online - “Стройком” получи 183 000 лева допълнително 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Стройком” получи 183 000 лева допълнително
Публикувано 2009-01-20 14:58:48 от Темпо

Пред дошлите в залата работници и служители на “Стройком” 18 общински съветници от ДПС, ВМРО, ГЕРБ и БЗНС потвърдиха решението фирмата да получи допълнителни 183 000 лева към бюджета си за 2008 г. Решението бе върнато от кмета Иван Лебанов, който го определи като противозаконно и плод на колективна безотговорност. Кметът подчерта, че въпреки това отношението на общината към “Стройком” е положително и затова сумата е била вкарана в актуализацията на общинския бъджет 2008, за да бъде озаконена. Но мнозинството отказа да актуализира бюджета на общината, спирайки по този начин и средствата за “Стройком”.
Въпросът на Ал. Гагов дали общината е изплатила парите на “Стройком” получи различни отговори. Главният счетоводител на общината Христо Савов каза, че парите не са изплатени напълно, а главната счетоводителка на “Стройком” Е. Салкина заяви, че 183 000 лева са изплатени на сто процента.
Тома Пачалов обвини мнозинството, което нарече “Светата Троица”, че не е актуализирало бюджета и попита ДПС ще станал ли отново “манастирски послушници”.
След като 18 съветници подкрепиха решението за допълнителните пари за “Стройком”, Венко Бозев заяви пред работниците от фирмата, че не е това начинът да си вземат парите, а трябва да се актуализира бюджет 2008. Ситуацията успокои Спас Шулев от ОА, който обясни, че план-сметката за дейностите по почистването за 2009 г. с промяна в закона се прави до 31 януари и по нея се работи в момента.
Хората от “Стройком” останаха до края на сесията, тъй като имаше питане от съветника Георги Чинков към кмета Иван Лебанов за обявената от общината нова обществена поръчка за чистотата. Г-н Лебанов заяви, че ще отговори, когато питането бъде внесено съгласно правилника. На втората за седмицата извънредна сесия, провела се на 16 януари, съветникът Г. Чинков обаче изтегли питанията си към кмета.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България