Велинград - online - Високо строителство - за депутата може! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Високо строителство - за депутата може!
Публикувано 2009-01-20 14:59:35 от Темпо

Общинският съвет потвърди двете решения, с които дава положително становище депутатът от ДПС Фидел Беев да построи две сгради над разрешената за Велинград височина и плътност на застрояване. За висока сграда на центъра на града, срещу общината, гласуваха 18 съветници от ГЕРБ, ДПС, БЗНС и ВМРО. За висока сграда в района до Сярна баня гласуваха 15 съветници от ДПС, ВМРО и БЗНС.
През септември 2008 г. Общинският съвет прие решение против високото строителство във Велинград, подкрепено включително от съветници, които сега гласуват против, припомни Васка Милушева. Сега обаче мнозинството гласува за интересите на определен човек, но против интересите на Велинград. Г-жа Милушева призова колегите си съветници да мислят разумно, за да не става Велинград бетонен град с проблеми с паркирането, без паркове и зелени площи.
Жеко Чешмеджиев от ГЕРБ разясни, че не дават разрешение да се нарушава закона, а само становище пред МРРБ. Не се крийте зад законите, защото не ги познавате - ако ние кажем “не”, процедурата за високото сторителство изобщо не може да тръгне, опонира му Екатерина Каферинова. Тя напомни, че д-р Чешмеджиев беше сред най-големите защитници да няма високо строителство, но сега е на обратното мнение. “Някой му е платил!”, извикаха от залата.
Главният архитект Тодор Енев призова съветниците с решенията си да създават устойчива система. През септември те гласуваха за намалена етажност и кинт 1.5, през октомври увеличиха кинта на 2.0, през декември разрешиха строителство над нормите на Ф. Беев. Това създава неустойчива система и ще изгони тези, които са дошли да строят във Велинград, смята архитектът.
От залата граждани настояха за обществено обсъждане по темата и викаха “Референдум!”. Председателят М. Джамбаз ги призова да не се обаждат и заплаши със закрито заседание. Неговият заместник Ал. Гагов шокира с репликата: “Слава Богу, че всички, които викате, сте над 70 години!”. Гласуванията на мнозинството бяха посрещнати с “Ууууу!”, “Не ви ли е срам!”, “Повтаря се времето на Дафов!”, “Тук живеят децата и внуците ни!”. Гражданин защити Ф. Беев с думите, че не трябва да се спъва местния бизнесмен, за да влязат такива със съмнителен произход отвън. Юлиана Ковачева попита искаме ли и във Велинград да се случи това, което стана в Банско. В залата се чуха гласове за обявяване на гражданско неподчинение, при което председателят заплаши с викане на полиция. Искането на Георги Костадинов поне един от гласувалите да стане да се обоснове остана без резултат - вече потвърдило с гласуване решенията в полза на депутата, мнозинството запази мълчание.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води