Велинград - online - Балтия за плуването 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Балтия за плуването
Публикувано 2009-01-20 15:00:37 от Темпо

Оспореното от кмета Иван Лебанов за преобразуване на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”) бе препотвърдено от 18 общински съветници от ГЕРБ, БЗНС, ДПС и ВМРО.
“Задачата на мнозинството е “СИП” да мине под тяхно разпореждане, за да започнат източване. Община Велинград ще загуби в две посоки. Първо, приходи, които сега влизат в общинската хазна от общинското предприятие. Второ, ще загубят плувните клубове, защото ако Закритият басейн и Централният плаж влязат в търговско дружество, цената на минералната вода ще стане 1.50 лева за литър и плувците ще трябва да си плащат, за да тренират.” Това обясни кметът Иван Лебанов и илюстрира мнозинството в Общинския съвет така: “Три стръка иглика родиха четирилистна детелина!”.
Такова решение е още една секира по спорта, заяви Георги Костадинов, председател на СК “Делфин”. Той припомни колко много грешки са направени в предишни години с деактуването на спортни обекти от публична в частна общинска собственост.
Велко Клешков, председател на Плувен клуб “Белмекен”, заяви пред съветниците, че с такива решения плуването е аут, въпреки че приоритет на общината би трябвало да бъде създаването на условия за спорт. В момента всички спортни обекти във Велинград, влезли в търговски дружества, са заключени. Сега същото грози и единствения останал за плувците спортен обект - Закрития басейн. Решението и този обект да стане част от търговско дружество означава плувците да си плащат, а това е “балтия” за основен спорт за града като плуването. Ние трябва да напускаме Велинград, никога няма да допуснем и да приемем такова решение, заяви г-н Клешков.
Без нито дума в защита на позицията си, 18-те съветници от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и БЗНС гласуваха “СИП” да стане търговско дружество.
След сесията не закъсня и реакцията на велинградчани. Родители на деца, които тренират в плувните клубове, са възмутени от решението на съветниците. Гражданският инициативен комитет “Да поработим за Велинград” излезе с призив спортисти и жители на Велинград да посетят предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 януари и да защитят интересите на спортните клубове и правото на нашите деца да спортуват.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води