Велинград - online - Ръцете горе, главите долу 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ръцете горе, главите долу
Публикувано 2009-01-20 15:02:13 от Темпо

Извънредната сесия на Общинския съвет на 12 януари се превърна в нова демонстрация на пълна конфронтация между мнозинството на ДПС, ВМРО и БЗНС (по отделни решения плюс ГЕРБ) и кмета Иван Лебанов. Този път залата бе пълна. Дойдоха работници от “Стройком”, дошли да чуят за исканите от общинската фирма допълнителни средства и за обявената нова обществена поръчка за чистотата. Дойдоха хора от плувните клубове, за да изразят пълното си неодобрение за намеренията на мнозинството да включи Закрития басейн и Централния плаж в търговско дружество. Дойдоха и граждани с позиция против разрешаването на високото строителство в курорта. На моменти за председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз се оказа непосилно да овладее емоциите в залата с обичайното “В процедура на гласуване сме” и “Не се обаждайте” и той заплаши заседанието да се проведе при закрити врата.
Мнозинството потвърди и петте решения, върнати от кмета: не актуализира бюджета на общината за 2008 г., но гласува 183 000 лева за “Стройком”; разреши на депутата от ДПС Фидел Беев да построи две сгради над законовите нормативи за строителство във Велинград; потвърди преобразуването на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” в търговско дружество.
Много от присъстващите граждани изразиха възмущение не само от решенията, но и от начина, по който се взимат - без съветниците от коалицията да посочат аргументи, да обяснят позицията си, единствено с гласуване. Затова и след сесията велинградчанка описа поведението на мнозинството лаконично, но точно: “Ръцете горе, главите долу”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай