Велинград - online - Велинградският футболист на 2008 година Димитър Чонков: “Вярваме, че имаме сили 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградският футболист на 2008 година Димитър Чонков: “Вярваме, че имаме сили
Публикувано 2009-01-27 09:35:47 от Темпо

Димитър Чонков е роден преди 33 години във Велинград. Юношеските години изкарва в Детско-юношеската школа на “Чепинец”, откъдето преминава и при мъжете. Половин сезон изкарва и във ФК “Атлетик”. След добрите си изяви с екипите на велинградските отбори е забелязан и привлечен във втородивизионния тим на ФК “Димитровград”. След изкаран един сезон там Чонков се завръща във Велинград, където се утвърждава като титуляр в отбора на “Чепинец”, после става и капитан. Преди две седмици играчът бе избран за Футболист на годината за Велинград.
- Г-н Чонков, тази година станахте носител на наградата Футболист на годината. Как приемате това отличие?
- Благодаря за наградата, но не искам да коментирам тази тема. Моята задача е да играя футбол и в този смисъл не желая да коментирам изяви, които не са на футболния терен.
- В момента се готвите с целия отбор за предстоящия пролетен полусезон. Как според вас протича подготовката, каква е атмосферата в съблекалнята?
- Всичко е нормално, тренираме здраво и се подготвяме стабилно за предстоящите мачове през пролетта. През седмицата тернировките са едноразови, а през уикендите тренираме по два пъти. В момента повече се обръща внимание на физическата подготовка, но скоро ще дойде моментът и за повече игра с топка. Що се отнася до обстановката в съблекалнята, мисля, че там няма никакви проблеми. Всички тренират заедно и се готвят усилено и най-важното вярват, че “Чепинец” ще успее да се спаси от изпадане.
- В сряда, 21 януари, отборът изигра и първата си контрола по време на зимната пауза срещу тима на “Германея” и загуби с 0:2. Каква е вашата оценка за тази среща?
- От една среща никога не бива да се правят генерални изводи за състоянието на отбора. Загубихме мача, но мисля, че не заслужавахме това. Имахме доста положения за отбелязване на гол, но ги пропуснахме. Все пак още сме в начален етап на подготовката и мисля, че с времето ще успеем да подобрим формата си. Най-важното на този етап е да играем колкото се може повече контролни срещи.
- Според вас има ли сили тимът на “Чепинец” въпреки негативния точков актив да се спаси от изпадане?
- Аз, а и останалите, ако не вярвахме в това, нямаше да тренираме и да излизаме на терена. Според мен имаме всички шансове да се представим успешно през пролетта и да натрупаме необходимите точки, с които да се спасим. Много важни са първите два мача, в които сме домакини. Ако ги вземем, това ще ни даде сериозно самочувствие в борбата след това. Много е важно също и дали ще играем домакинските си срещи във Велинград или отново ще трябва да играем на други стадиони. Домакинството пред своя публика е много важно в тези срещи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води