Велинград - online - Помагайки на училището, бизнесът помага на себе си 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Помагайки на училището, бизнесът помага на себе си
Публикувано 2009-01-27 09:49:14 от Темпо

На 19 януари Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” откри с водосвет, отслужен от отец Ангел, обновените си работилници по готварство и сладкарство, които по думите на директора на училището г-н Табаков, “преди 33 години създадохме с г-жа Александрова”. Лентата прерязаха зам.председателката на Общинския съвет Снежана Велева и директорът на гимназията Александър Табаков.
На откриването бяха общинските съветници Златко Златанов, Борис Голомехов, Васка Милушева, които заедно с Ангел Манолов присъстваха като представители на Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград. Обновлението е по спечелен проект за 200 000 лева, като за изпълнението голяма помощ е оказана от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в града ни. Г-н Табаков благодари на ЕТ “Валдес” Пазарджик, ЕТ “Калин Попов” и лично на Ангел Манолов, който е координирал действията по осъществяването на проекта. Обновените работилници в ПГИТ “Алеко Константинов” се нареждат сред четирите с такава база, която отговаря на всички европейски изисквания.
На нашия въпрос “Защо сдружението помага на ПГИТ “Алеко Константинов”?”, г-н Ангел Манолов отговори: “За да имаме кадри. Бъдещето на Велинград е в туризма, а за да го развиваме успешно освен отлична материална база, са нужни и кадри. В този смисъл нашият град може и трябва да си произвежда кадри. От училището трябва да излизат добри професионалисти, които да са ни в помощ. Освен това трябва да задържим тези млади хора в града ни.” Борис Голомехов допълни: “Помагайки на училището, помагаме и на себе си.”
На учениците и учителите Ангел Манолов пожела: “ПГИТ “Алеко Константинов” да стане учебна база за пример в цялата страна и Европа. Нека младите хора да се учат и усъвършенстват. Както ние с желание сме им помогнали и те с желание да се обучават и училището да стане една фабрика за отлични кадри”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води