Велинград - online - Награди за акушер-гинеколозите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Награди за акушер-гинеколозите
Публикувано 2009-01-27 10:09:25 от Темпо

На площад “Николай Гяуров” кметът Иван Лебанов отправи поздрави за празника към всички лекари гинеколози и акушерки от Велинград, към родените през 2008 г. тук 607 бебета и техните близки.
Г-н Лебанов връчи наградата за акушер-гинеколог на България за 2008 г. на д-р Петър Димов от Благоевград. Наградата вече за четвърта година се връчва във Велинград, тъй като тук празникът Бабинден пази своя автентичен вид. Нейният носител се определя от Българското дружество на акушер-гинеколозите. Тазгодишният носител на отличието д-р П. Димов има 44 години стаж в професията и е член а Научното дружество на акушер-гинеколозите в България. Той пожела на велинградчани да пазят народната памет за Бабинден, за да пребъде българският род. Д-р Димов получи към наградата си и двудневен уикенд в СПА клуб “Бор”, обяви г-жа Васка Милушева.
За акушер-гинеколог на Велинград за 2008 г. бе обявен д-р Канарио Стайков, завеждащ АГО в общинската болница. Д-р Стайков каза, че приема наградата като ангажимент акушеро-гинекологичното отделение в “МБАЛ-Велинград” да бъде на европейско и световно нито. За акушерка на 2008 г. бе обявена Марияна Иванова, а на тържеството присъства почти целият колектив на АГО.
От името на Дамски бизнес-клуб “София” г-жа Магдалена Сергева поднесе като награда за велинградските акушер-гинеколог и акушерка на 2008 г. уикенд в курорта Боровец. Благодарност към лекарите и акушерките за техния професионализъм и към бабите за техните грижи и любов изказа от името на майките г-жа Мария Чорбаджийска. В стихове емоцията на празника изрази поетесата Боряна Стаева, дългогодишна акушерка.
И тази година ансамбълът за автентичен фолклор от каменското читалище пресъздаде на сцената обичая “Поливане”. В концерта за Бабинден участваха още Представителният духов оркестър “Д. Мечев” с мажоретния състав и ансамбъл “Драгиново”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай