Велинград - online - Целта е силен резултат за десницата в следващия парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Целта е силен резултат за десницата в следващия парламент
Публикувано 2009-01-27 10:19:38 от Темпо

Валентин Милтенов е втори мандат народен представител от Пазарджишка област - първоначално от НДСВ, а сега е депутат и заместник-председател на Българска нова демокрация (БНД). Той посети Велинград на 21 януари и се включи в празничните мероприятия за Бабинден. В блиц-интервю за “Темпо” г-н Милтенов отговори на няколко въпроса по актуални теми от седмицата:
- Г-н Милтенов, в момента пред Народното събрание в столицата продължават протестите на студенти, фермери, еколози и други граждани. Докато навън хората протестират, каква е вашата прогноза за това, което ще се случи в парламента в близките дни и месеци?
- Няма да правя прогнози какво ще се случи, но ще кажа какво предлагаме ние от БНД. Наша идея е създаването на един нов форум - народно събрание с участието на представители на опозиционните партии, граждани, неправителствени организации. Нека в това народно събрание да кажем какъв е дневният ред на обществото и да се чуе това, което искат хората. Днес (21 януари) БНД се събираме, за да определим този дневен ред.
В общия контекс от проблеми БНД е за дясно обединение, за обединен десен блок с всички десно-центристки партии. Това е шансът да постигнем един много добър резултат на изборите за европейски и национален парламент и да участваме в управлението.
БНД продължава работата си в комисиите на Народното събрание. Многократно в българския парламент бе обявявано от управляващите, че приоритет ще бъде избирателното законодателство, а то изобщо не е факт. Не е нормално всеки път преди избори с оглед конкюнктурата да се прекрояват законите за избор на народни представители. БНД ще настоява избирателният закон да се включи в програмата на парламента и да се разгледа възможно най-скоро.
- Какъв е реалният шанс да се случи дясното обединение?
- Партиите от десния политически спектър трябва да съберат своя потенциал. Всяка от тях има различен потенциал и влияние в различните избирателни райони. Това трябва да се отчете, за да се постави принципната основа и да се определят предварителните правила, а не обединението да се превръща в политическа игра и партизанщина.
- Как оценявате предложените от ДСБ финансови условия за участие на различните десни партии в кандидат-депутатските листи?
- Това предложение може би е интерпретация. Първо трябва да е ясно споразумението на какви принципи се обединяваме. След това ще се изработят обективни критерии за подреждане на листите според тежестта на обществено доверие, което партията има в даден избирателен район. В БНД има много личности, които могат да спечелят мажоритарен вот в даден регион. Важното е десните и центриски партии да обединим усилията и възможностите си, за да постигнем силен резултат за десницата в следващото Народно събрание.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай