Велинград - online - Такса смет расте с малко 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Такса смет расте с малко
Публикувано 2009-01-27 10:37:49 от Темпо

АЕЦ Местната организация на БСП реши да започне събиране на подписка в подкрепа на идеята за пускане в експлоатация на 3 и 4 блок на Атомната електроцентрала “Козлодуй”. Подписката се събира по квартали във Велинград.

МОСВ На 21 януари заместник-кметът Исмет Бабучи участва в среща с министъра на околната среда и водите Джевдет ЧНа 29 януари предстои Общинският съвет да определи размера на таксата за битови отпадъци, която ще плащаме през 2009 г. Кметът Иван Лебанов внесе предложението на Общинска администрация. То отчита, че от началото на тази година данъчните оценки на сградите във Велинград скочиха между 50 и 60%. Такса смет се определя на база на данъчните оценки и за да се компенсира тяхното увеличение, общината предлага промилът да бъде намален. Предложението е миналогодишният промил 1.6 да падне на 1.3. Ако то бъде прието от съветниците, жителите на Велинград ще дължат за такса смет суми с около 5% над това, което са платили през 2008 г.
Подобно е предложението и за другите селища от общината. Увеличава се обаче от 10 на 11 промилът за нежилищни имоти на граждани и фирми. Размерът на такса смет е съобразен с план-сметката, представена от общинската фирма “Стройком”. За 2009 г. дружеството изчислява необходимите средства за дейностите по чистотата на 1 398 750 лева.
С данъчната оценка е обвързан и данъкът върху недвижимите имоти. За да остане в досегашните граници и за него общината предлага да бъде в размер на 1.2 (досега е било 1.5) на хиляда върху данъчната оценка.
Последна дума за новите такси и данъци ще имат съветниците. По закон те трябва да вземат решение до 31 януари, в противен случай ще плащаме колкото през миналата година. Темпоакъров. В министерството е обсъждана готовността на общините от региона за създаване на едно регионално депо и общо управление на отпадъците.

УЧИЛИЩА Началникът на Регионалния инспекторат на МОН Бойка Маринска проведе на 22 януари срещи с ръководството на общините Велинград и Ракитово. Обсъдено е въвеждането на системата на делегираните бюджети в училищата, оптимизирането на училищната мрежа през 2009-10 учебна година и готовността на общините за дофинансиране на училищата. Областният управител насрочи за 26 януари среща за всички общини, на чиято територия има професионални гимназии за уточняване на план-приема за следващата учебна година и избор на специалности според нуждите на регионите.

РЕКЛАМИ По данни на Областното пътно управление в Пазарджишка област има само 4 неузаконени табели и рекламни пана, разположени край пътната мрежа. От ОПУ бяха дали срок за узаконяване и повечето собственици и наематели на билбордове и табели са го направили. 3 от още неузаконените рекламни елементи са в района на Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води