Велинград - online - 11 талантливи деца получиха парични награди от “Ротари клуб” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

11 талантливи деца получиха парични награди от “Ротари клуб”
Публикувано 2009-02-03 08:41:13 от Темпо

11 деца от Велинград, Ракитово, Сърница и Драгиново получиха парични награди от “Ротари клуб - Велинград”. Клубът разпредели 4500 лева, събрани с помощта на участниците и дарителите по време на Коледния благотворителен бал на 18 декември 2008 г. Както бе обявено предварително, средствата бяха предназначени за деца, чиито постижения в изкуството, спорта и науката са гордост за общините Велинград и Ракитово.
Наградите бяха връчени вечерта на 27 януари в конферентната зала на парк-хотел “Олимп”, в присъствието на наградените, техните ръководители, родители и близки. Церемонията започна с традиционната молитва на “Ротари” за мир и добруване по света и продължи с филм за историята на най-голямата частна неправителствена организация в света и дейността на клубовете на “Ротари” в България. Г-жа Боряна Белухова приветства гостите и подчерта, че мисията на ротарианците е да възтържествува доброто и приятелството. Д-р Илза Попова обяви имената на наградените с благодарност за техния талант и за големия процент труд на децата, родителите и ръководителите. “Ротари” не прави класиране, всяко от постиженията е стойностно и достойно за уважение.
И тази, както и миналата година, ротарианците определиха награда за най-добрата двойка на Клуба за спортни танци “Импулс” Георги Ганев - Вероника Гаджева - трикратни абсолютни шампиони на България. През 2008 г. заедно с тях се радвахме на успехите им и бяхме горди и развълнувани да ги видим на най-високото място на почетната стълбичка във Виена. Много участия в България, Черна гора, Босна и Херцеговина и много награди за “Звънче” и за Велинград донесе Анелия Рачева, чийто глас и присъствие на сцената винаги печелят и адмирациите на публиката. Единствената във Велинград носителка на шампионски титли от държавни първенства в два спорта (плуване и триатлон) е Вангелина Драганова от ПК “Белмекен”. Към нейната награда д-р Попова прибави пожеланието за медал от предстоящата детска олимпиада по плуване и достигане на върхове и в международни състезания.
За поредицата от първи места в национални конкурси за стихове, рисунка и есе награда получи Мария Гаралова от Ракитово. Надежда Кръстева и Стойчо Андонов от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” бяха отличени за постиганото от тях трето място на националния конкурс по счетоводство.
Димитър Дановски от Професионалната гимназия по горско стопанство “Хр. Ботев” получи награда за спечелените призови места от републикански и международни турнири по канадска борба. “Ротари” награди четвъртокласника от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Сунай Юсеин, възпитаник на вокалната група “Караоке”, носител на сребърни медали и награди от множество фестивали и конкурси.
Мирослав Налбантов от ОУ “М. Драгинов” в Драгиново впечатли с първи места на областно ниво в националните олимпиади по история и физика и второ място по биология, както и с най-високия бал в на областно ниво в приемните изпити след VII клас.
Ахмед Семерджиев, седмокласник от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в Сърница, заслужи наградата си с първи места в училищни конкурси и спортни състезания.
По време на награждаването имаше много аплодисменти не само за наградените, а и за техните ръководители, треньори, учители. Имаше много пожелания тази година успехите да са още повече и още по-значими, а от своя страна “Ротари клуб” ще продължи да помага на младите таланти в общините Велинград и Ракитово.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай