Велинград - online - Благой Рагин начело на Инициативния комитет за 4 юли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Благой Рагин начело на Инициативния комитет за 4 юли
Публикувано 2009-02-03 08:44:18 от Темпо

Председателят на БХРА (Българска хотелиерско-ресторантьорска асоциация) Благой Рагин бе избран за председател на Инициативния комитет, който ще работи за подготовката за тържественото обявяване на Велинград за СПА столица на Балканите. Събитието предстои на 4 юли 2009 г., а първата открита работна среща се състоя вечерта на 29 януари в гранд-хотел “Велинград”. Велинград успя да събере за своята кауза много гости: председателката на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, управителните съвети на БХРА и на Българския съюз по балнеология и СПА, депутатите Костадин Кобаков и Фидел Беев. Всички присъстващи първо видяха филм за връчването на приза Велинград - СПА столица на Балканите” в Сараево през декември 2008 г. След това бяха приветствани от кмета на общината Иван Лебанов, който пожела Велинград да стане и СПА столица на Европа.
Г-жа Анелия Крушкова отчете, че това отличие е спечелено с много усилия, душа и средства и благодари на хората, които стоят зад този успех - на първо място на Благой Рагин и Златко Златанов. От името на ДАГ тя обеща помощ под формата на реклама на Велинград, създаване на клип и визия, телевизионно време. Тъй като за празника на 4 юли се чакат много гости от чужбина, от ДАГ ще се постараят да им покажат България като туристическа дестинация. Така успехът на Велинград ще допринесе за успеха на страната ни.
Депутатът от БСП Костадин Кобаков обеща, че държавата ще помага с ремонт на пътя Звъничево - Велинград - Якоруда. Той показа и завидни поетични способности, като за минути написа стихотворение по повод събитието. Поздрави към всички, работили за тази награда и препоръки да не спират да работят отправи Ф. Беев. Тук няма политика, има идея, от която няма губещи, каза Благой Рагин. Във Велинград ще дойдат представители на световната и европейска асоциации на хотелиерите и ресторантьорите плюс 13 делегации от балканските държави. Затова според Благой Рагин общината трябва да покани президента Георги Първанов за патрон на събитието. За събирането на средства ще бъде организиран Пролетен благотворителен бал, а ще се търсят и сериозни спонсори.
Пълна подкрепа от името на Българския съюз по балнеология и СПА изказа г-н Гатев от Управителния съвет (председателят Стефан Шарлопов отсъстваше заради пътуване в чужбина). Той също благодари за работата на Златко Златанов, който от своя страна нахвърли първите идеи за 4 юли и покани в инициативния комитет Анелия Крушкова, Лидия Шулева, общинското ръководство, всички членове на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и др. За PR на празненствата г-н Златанов предложи доц. Соня Алексиева, която прие идеята присърце.
На финала на срещата кметът Лебанов отново подчерта, че туризмът е бъдещето на Велинград. Първото заседание на Инициативния комитет бе насрочено за 12 февруари в столицата. Предстои и откриване на дарителска сметка за кампанията по удостояване на Велинград за СПА столица на Балканите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай