Велинград - online - ГЛАС НАРОДЕН 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ГЛАС НАРОДЕН
Публикувано 2009-02-03 09:09:20 от Темпо

ДЕКЛАРАЦИЯ
До: кмета Иван Лебанов, Общинския съвет, областния управител, ДАМС - Весела Лечева, Българска федерация по плувни спортове - Таня Богомилова, Българска федерация Триатлон - Емил Стойнев
Ние, Плувните клубове “Белмекен”-Велинград“,Чепинец”-Велинград“ и “Делфин 96” - Велинград
ДЕКЛАРИРАМЕ:
ПЪЛНО НЕСЪГЛАСИЕ с решение № 525 от заседание на Общински съвет - Велинград, проведено на 18.12.2008 г. с протокол № 17, относно преобразуване на ОП ”Спортни имоти и пазари” в ЕООД и потвърдено на извънредна сесия на Общинския съвет на 12.01.2009 г. Решението за преобразуване на ОП”Спортни имоти и пазари” в Еднолично търговско дружество с ограничена отговорност със 100% общинско имущество, което включва и градските плувни басейни – публична общинска собственост, е противозаконно, безпринципно и грубо нарушаващо интересите на обществото – на гражданите на Велинград, на спортните клубове, на спортните деятели, състезатели, любители, родители и деца, всекидневно и пряко ангажирани с най-масовия спорт в града ни – плуването.
Припомняме ви, че плувните басейни са ЕДИНСТВЕНИТЕ ОСТАНАЛИ СПОРТНИ ОБЕКТИ – публична общинска собственост и по закона за общинската собственост не могат да бъдат включвани в активите на търговски дружества. Тъй като тези актове ще предизвикат унищожение на плуването в града, ние изразяваме твърдото си несъгласие с решенията на Общинската сесия и ще борим с всички разрешени ни от ЗМСМА и правилника за работа на ОбС законови форми на граждански контрол и протест съгласно Европейската харта за местното самоуправление и Конституцията на Република България.
ДЕКЛАРИРАМЕ:
Заставаме зад усилията на кмета на Община Велинград г-н Иван Лебанов в благородната му борба да защити интересите на гражданите и спорта в града.
ПРИЗОВАВАМЕ:
Общинските съветници да преосмислят своите решения, взети единствено в личния интерес на отделни граждани с временни позиции в бизнеса и управлението и против интересите на обществото и нашите деца.
Хора, които не могат да се аргументират, които не могат да поемат персонална отговорност и гласуващи решения във вреда на целия град, нямат място в управлението на общината. Плувният спорт във Велинград има 75-годишна история и е един от най-старите в страната. Няма велинградчанин, който да не е свързан по някакъв начин с него. В резултат на многогодишните усилия на стотици деятели, общественици, треньори, родители, хилядите плувци, твърдата подкрепа на Общината и най-вече наличието на общинската плувна база във Велинград в продължение на десетилетия е създадена една от най-добрите системи на организация на този спорт в България. Плуването във Велинград е силно и няма да допуснем да бъде унищожено.
Ще се борим за запазването на нашия любим спорт! Ще се борим за бъдещето на спорта и бъдещето на нашите деца!
Прилагаме подписка с 2987 подписа на гражданите на Велинград в подкрепа на Декларацията.
Плувен клуб “Белмекен”: Велко Клешков
Плувен клуб “Чепинец”: Христо Доксинов
Спортен клуб “Делфин 96”: Г. Костадинов


ДЕКЛАРАЦИЯ В ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА И НА ДЕЦАТА ОТ СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ
В българското законодателство са предвидени способи и процедури за граждански контрол в местното самоуправление и местна администрация. Липсата на такъв контрол доведе до своеволия на ОбС, на някои общински съветници, оформили безпринципно мнозинство в ОбС през второто полугодие на 2008 г., което е в противоречие със ЗМСМА, закони и наредби. ОбС прие редица решения против интересите на общината и жителите й, респективно децата, което подрони авторитета на ОбС като държавна институция, налагаща законите в местното самоуправление. Гражданският контрол е изключително важно наше право, регламентирано в Българската Конституция, ЗМСМА и др. закони.
Имайки предвид казаното до тук, липсата на обществен посредник и това, че ОбС не уважи с отговор многобройните ни питанията, възражения, декларации, които сме отнасяли към него в защитa интересите на жителите, става ясно за унизителното положение, в което сме поставени от група личности сьс собствени интереси. Ние, жителите на Община Велинград, сме добър, трудолюбив, миролюбив народ, но и яростен, когато някой упорито, години наред се гаври с нашите права и законови искания да работим спокойно, законно за просперитета на Общината, в името на нашите деца и внуци, затова Д Е К Л А Р И Р А М Е:
* НЕ! на некомпетентното, незаконно управление на оформилото се мнозинство в ОбС Велинград след месец юли 2008 г., незаконните смени в комисии и председатели и взетите решения против интересите на Общината. Председателят на ОбС г-н Джамбаз да постави ЗМСМА пред себе си и на комисии и сесии, вместо “Каквото казва мнозинството!” да отговаря “Мнозинството казва, но законът не позволява!” Да утвърди гласност на дневния ред на сесиите, за да може гражданското общество да участва активно в управлението на Общината.
* НЕ! на некомпетентната, безцеремонна намеса на Фидел Беев - депутат; на Александър Гагов – общински съветник от ВМРО и поставен за зам. председател; Георги Велев – водач на партия БЗНС в работата на комисии и сесии. Това са единствените личности в града, които в защита на своите лични интереси диктуват действията на “мнозинството” и налагат противозаконните решения.
* Казваме НЕ! на превръщането на комисиите и сесиите на ОбС в „говорилни” и унизителните нападки и отношение към Общинска администрация и кмета от по-горе цитираните личности.
* Казваме НЕ! на превръщането на Общинското дружество “Спортни имоти и пазари” в частна собственост, с което ЩЕ СЕ ЛИКВИДИРА СПОРТА и приходите в общинския бюджет.
* Казваме НЕ! на унизителното положение с градския стадион и гаврата на г-н Фидел Беев със спортистите, заключвайки стадиона, като се има в пред вид, че Общината е съсобственик с 25% участие.
* Казваме НЕ! на високото строителство. НЕ! на разрешението Фидел Беев „по изключение” да вдига хотели и сгради над 4 етажа, нарушавайки приети вече решение на ОБС и законови такива.
* Казваме НЕ! на унищожаването на баните като наша история и паметници на културата, на подигравката с ползвателите - жителите на общината, гости и почиващи. Казваме НЕ! на договора за концесията за „Кална баня”. Вече сме депозирали искане с подписка и обосновка за прекратяване на концесията.
* Казваме НЕ! на спирането на минералните чешми и лишаването на жителите от дадения ни от Бога дар! ОбС и Кмета да се запознаят с решение на ОбС от 2006 г. за чешмите.
* Не! На компромисите с длъжниците на ВКТВ, които дължат на Общината хиляди левове. * Казваме НЕ! на намесата на политически партии в кадрови и стопански дейности, касаещи развитието на Общината. Да се изтеглят неквалифицираните и некомпетентни кадри от управлението на общината, за да се заслужи доверието на жителите към ВЛАСТТА! Да си припомнят всички предизборните обещания! Н А С Т О Я В А М Е:
Спешно да се проведат сесии на ОбС за: 1. Общинска болница.
2. Състоянието и развитие на спорта и спортната база в Общината – не само в града, а и по всички населени места.
3. Състоянието на концесиите – договори, изпълнения.
4. Прекратяване на концесията на “Кална баня”. 5. Състояние на известните по света минерални чешми, топила – състояние, стопанисване и пускане в полза на жителите и гостите на града.
6. Подготовка на общината за сезон 2009.
7. Вземане на конкретно решение за предоставяне на помещение за офиси на РУСО Пазарджик в „Стройком” за улеснение на местните фирми и граждани
П Р И З О В А В А М Е:
Г-н Лебанов – кмет на общината да уведоми като съсобственик дружеството “Спорт Беев” АД, че на 02.ІІ.2009 (понеделник) в 15.30 ч. един от входовете на стадиона трябва да се отключи и заедно с част от прилежащите терен и съблекални от сградата –да се предостави на спортните клубове, за да започнат тренировки на стадиона при подобаващи условия.
Председателят на ОбС, кметът, родители, спортни деятели, спортисти, спортисти ветерани и жители да се явят на стадиона на 2.ІІ.2009 г. от 15.30 ч. и да защитим правото на децата да спортуват за да бъдат здрави и далеч от дрогата.
Училищните настоятелства, родители, учители, фирми и хотели в града и района в чест на връчването на приза “Велинград – СПА столица на Балканите” през месец юли 2009 г. да се изградят нови, където може, да се обновят, ремонтират, боядисат и обогатят наличните спортните площадки на ЦДГ, училища, паркове и междужилищни пространства. Председателят на ОбС и кметът да обявят конкурс за най-актуални спортни площадки с награди за първенците – защото вярваме, че ще бъдат повече от един. Обединяване усилията на ОбС, Общинска администрация, политически партии – жителите на общината, фирми и организации и не на посладно място нашите чудесни деца и младежи, които днес ни показаха своята стойност, като се вдигнаха в защита на своите и на целия град интереси, за да подготвим Велинград за туристическия сезон 2009 г. и гордо приемем званието “СПА столица на Балканите”. Уверяваме Председателя на ОбС и Кмета, че ако те бъдат единни, ние ще бъдем до тях, борейки се за още по-високи звания и призвания!
Ще продължим обществения контрол в местното самоуправление и администрация. Имаме права по Конституция не само да констатираме, а и да проверяваме изпълнението на административни актове в интерес на обществото.
ИК “Да поработим за Велинград”: София Ключкова - председател, Божана Маркова - секретар


Ще позволим ли някой да се облагодетелства за сметка на нашите деца?
Скъпи съграждани велинградчани, Уроците се предават, за да се поучим от тях. Но дали ние, велинградчани, научихме нещо? Моят отговор е - не!
Продаде се стадионът - футболистите няма къде да тренират. Скоро бях свидетел на група деца, които отидоха да играят футбол на “малки вратички” срещу 2 лева. Защо? Отговорът е, че е частна собственост, а тя е неприкосновена. Кой си позволи да продаде градския стадион и защо?... Мълчание.
Мълчание, че я няма Кална баня, че се унищожиха паркове и се направиха газостанции. И забележете: една от тях е до детска ясла и градина, до поликлиника и болница... Изсичат се борчета - като ученици ние ходехме да ги засаждаме. На тяхно място цъфната къщи и СПА-хотели. Кой и защо си позволява да продава Велинград на парче? Отговорът всички го знаем... но мълчим. Докога?
Подготвя се продажба на закритият плувен басейн. Единственото спортно съоръжение, което велинградските деца могат да ползват. Няма ски-секция и ориентиране, няма баскетболно, волейболно и футболно игрище. Но, забележете, има СПА-хотели. Много добре знаем гнездо на какво са те - само преди няколко месеца един млад човек умря, от какво и кой поред... шушука се... мълчание. Факт е - велинградските деца няма къде да спортуват. И къде да ходят. През лятото съвсем случайно чух, че една млада жена се бори да спаси “Пионерския дом”. Там, където е школата за спортни танци, където който иска, може да спортува. Защо? Ами защото е “пионерски”. Е, добре, нека са е например “скаутски”, за да остане. Гледаме, слушаме и... мълчание.
За първи път един кмет не иска да ощети велинградчани, не иска да нарани децата ни. Винаги съм се чудела кое е наложило хората на Сърница и Света Петка да имат право да решават съдбините на велинградчани. Да, те решават, че закритият плувен басейн трябва да се продаде. Кметът и няколко общинари не са съгласни... но кои са те? От всичко това ще се облагодетелстват една личност или група. Кои са те... мълчание. Ще го позволим ли, велинградчани... Ще позволим ли някой да се облагодетелства за сметка на нашите деца?
Нека всички да запомним - поколението няма да ни го прости!
Нека всички да се обединим и да подкрепим благородната кауза, да спрем това безумие, което няма нищо общо с демокрацията. Велинградчани, на борба срещу алчността и корупцията!
д-р Невена Василева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай