Велинград - online - Националната плувна федерация: Всяко посегателство срещу оскъдната спортна база 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Националната плувна федерация: Всяко посегателство срещу оскъдната спортна база
Публикувано 2009-02-10 09:16:24 от Темпо

През изминалата седмица в деловодството на община Велинград пристигна писмо от Българска федерация Плувни спортове (БФПС) с генерален секретар олимпийската шампионка Таня Богомилова в отговор на декларацията на плувните клубове “Чепинец”, “Белмекен” и “Делфин 96”. Публикуваме част от писмото, което е адресирано до кмета на община Велинград и до председателя на Общинския съвет:

Уважаеми г-жи и г-да Общински съветници, уважаеми г-н Лебанов,
С голяма тревога УС на БФПС узна за вземането на решение №525 на Общински съвет Велинград от 18.12.2008 г., с което се дава съгласие за преобразуване на ОП “Спортни имоти и плажове” в ЕООД. Ако това решение се изпълни и се осъществи учредяването на ЕООД, като едноличен собственик е община Велинград и в апортираното имущество от общината в дружеството попаднат и градските плувни басейни, представляващи публична общинска собственост, освен че ще се наруши законът, тези спортни обекти ще се включат в търговския оборот и те няма да могат да служат за база на плувните клубове както досега, а ползването им от нашите клубове членове за развитието на плувните спортове от финансова гледна точка ще стане непосилно. Тази перспектива е напълно реална, понеже сега те се управляват и стопанисват от посоченото по-горе общинско предприятие, подлежащо на преобразуване. За БФПС всяко посегателство върху крайно оскъдната спортна база, в случая плувните басейни, е недопустимо, и налага да се борим с всички законни средства за защитата на тези съоръжения и предназначението им да служат за развитието на спорта в двете му разновидности – масовия и спортно-съдържателния. Ако плувни басейни се включат в имущество на търговски дружества, това може да стане само чрез промяна на статута им от публична общинска в частна общинска собственост. Осъществяването на подобен акт ще означава откровено ощетяване на жителите, членовете на общината и фигуративно казано - ограбването им в полза на частни или корпоративни интереси.
Плувните спортове във Велинград имат 75-годишна традиция. Плувците от Велинград са сред пионерите на този спорт в България. За този период са изградени близо 4 поколения състезатели, треньори, спортни деятели. Ако се допусне намиращата се в относително добро състояние плувна общинска база да се вкара в търговски дружества и от там по известния и печален път да се разсипе и положението и да се промени от безмилостната комерсиализация, то това ще е голямо морално престъпление срещу обществото и спорта.
Уважаеми г-жи и г-да Общински съветници, уважаеми г-н Кмете, като се има предвид гореизложеното, ръководството на БФПС се присъединява към декларацията на плувните клубове “Чепинец”, “Белмекен” и “Делфин 96” и близо 3000-ната подписка и апелираме да направите нужното, за да не се дава зелена светлина на превръщането на басейните в частна собственост и преустановяване на дейността им в обществена полза!
Таня Богомилова, генерален секретар на БФПС

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай