Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Чакайте по-високи сметки за януарския ток 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Чакайте по-високи сметки за януарския ток
Публикувано 2009-02-10 09:18:44 от Темпо

По молба на читатели потърсихме повече информация по въпроса как се формира крайната цена на електрическата енергия, която заплащаме и какво представлява таксата “мрежа”, отбелязана във фактурите.
Според информация от пресцентъра на “EVN България” клиентът заплаща за две услуги - електроразпределение и електроснабдяване. До средата на 2007 г. цената е била една, но сега вече двете различни услуги плащаме към две различни дружества: “ЕVN България - Електроснабдяване” и “EVN България - Електроразпределение”. Важно е да се подчертае, че киловатите не се заплащат двойно. Но в крайната цена на потребената ел. енергия освен изразходваните киловати, ДДС и акциз, се включват още:
* цена за пренос по преносна мрежа
* цена за достъп до преносна мрежа
* цена за пренос по разпределителна мрежа
* цена за достъп до разпределителна мрежа
“EVN България” предупреждават клиентите си, че от 15 февруари 2009 г. започва заплащането на консумираната през януари 2009 г. ел. енергия. Анализите на дружеството сочат, че около 75% от сметките за ток ще бъдат по-големи в сравнение с предишни месеци. Причините са няколко:
* по-дълъг период на отчитане: клиентът ще плаща от датата на отчитане през декември 2008 г. до датата на отчитане през януари 2009 г. Заради Коледно-Новогодишните празници повечето отчитания в края на 2008 г. са до 23 декември и така периодът става по-дълъг. * по-голяма консумация на ток по празниците * нараснало потребление за отопление през януари - върхово е било потреблението на 13 януари около 20 часа вечерта.
Всеки клиент може предварително да провери стойността, която дължи по фактура на телефоните на компанията: 0700 10 207 и 0700 17 777 - на цена един градски разговор. След свързване се натиска 1 и се въвежда ИТН (номер на измервателната точка, който можете да видите от предишна фактура). Сметките за ток могат да се проверяват предварително и на сайта на “EVN България” също след въвеждане на ИТН.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай