Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Демокрацията е по-важна от висшегласието 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Демокрацията е по-важна от висшегласието
Публикувано 2009-02-10 09:33:27 от Темпо

На първата в историята на велинградския парламентаризъм закрита сесия мнозинството на ДПС, ВМРО и БЗНС взе знаково решение: създаде комисия по Закона за ракриване и предотвратяване на кофликт на интереси. Тази комисия има важната за всяка демократична система задача да проверява дали хората, заемащи публични длъжности на общинско ниво, имат частни интереси, които влиият при изпълнение на техните задължения. Забележителното и знаковото е, че в гласуваната от мнозинството комисия, участват само и единствено членове на същото това мнозинство: по двама от ДПС и БЗНС и един от ВМРО. Няма и една квота, поне от “кумова срама” или за имитация на демократичност, за опозицията! Така новосъздадената комисия онагледява на практика възможните вреди от конфликта на интереси, с който по закон е призвана да се бори.
Още по-лошо е, че принципите на висшегласието през последните месеци потъпкват принципите на демокрацията далеч не само в горепосочения драстичен пример. В председателството на Общинския съвет не остана представител на опозицията, сменени бяха председателите на две комисии, бившият председател на Общинския съвет Борис Голомехов чака 6 месеца мнозинството да гласува участието му в комисии и накрая неговият личен избор не бе уважен. На последната сесия Екатерина Каферинова напомни на мнозинството, че дори в Народното събрание има квоти за опозицията - заместник-председателско място, председатели и зам.-председатели на комисии.
Принципите на демокрацията изискват опозицията да присъства в органите на властта. Обратното е връщане към тоталитаризма и изобщо не кореспондира с иначе хубавите призиви за разумен диалог и конструктивни управленски решения.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола