Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ:10.02.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ:10.02.09
Публикувано 2009-02-10 09:38:05 от Темпо

КОМИСИИ Мнозинството е избрало Боряна Петричева, общински съветник от ГЕРБ, за член на комисиите по териториално-селищно устройство и по икономика. Борис Голомехов от “Зелена България”, който вече половин година чака да бъде гласувано участието му в комисиите по ТСУ и общинска собственост, е избран за член на други две комисии - по икономика и по туризъм. Както съобщихме в предишния брой, с решение на мнозинството Златко Златанов от “Зелена България” е свален от председателския пост на комисията по туризъм и на негово място е избран Георги Чинков от БЗНС.

ДАНЪК За 2009 г. размерът на данъка върху недвижимите имоти ще е в размер на 1.2 на хиляда върху данъчната оценка за жилищни имоти и 1.5 на хиляда за нежилищни имоти на фирми. Няма да се облагат с данък недвижимите имоти с данъчна оценка до 2520 лева. Данъкът може да се плати на 4 равни вноски в рамките на годината.

КОНТРОЛЬОРИ Насрочени са конкурси за избор на контрольори на две общински фирми - болницата “МБАЛ-Велинград” и “Стройком”. Общинският съвет е определил изисквания за заемане на длъжността и комисии, които ще оценяват кандидатите. Те могат да подават документите си за участие до 27 февруари 2009 г.

НАЕМ Дирекция “Социално подпомагане” ще продължи да ползва безвъзмездно през следващите 3 години помещенията в сградата на “Стройком”. В трите стаи и досега работеше отдел “Закрила на детето”.

САМОДЕЙНОСТ 6000 лева от бюджета на общината за 2009 г. да бъдат отпуснати за 20-годишния юбилей на детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Здравче-венче”, са решили съветниците. С други 1000 лева ще бъде подпомогнат ансамбъл “М. Драгинов” - Драгиново.

ИНДУСТРИАЛНА Улицата от входа на Велинград при Централните гробища в посока Чепино (околовръстният път) вече официално ще носи името “Индустриална”.

ДРАГИНОВО Мнозинството е подкрепило искането на Албен Бакърджиев за изменение на кадастралния и регулационен план на Драгиново. Заличава се улица-тупик и се създава нов имот, частна общинска собственост. Образува се нов имот, съсобствен между общината и А. Бакърджиев, с отреждане “За ресторант, спортно-рехабилитационен център и КОО” с обща площ 5690 кв.м.

ХЕМОДИАЛИЗА Съветниците са отпуснали сумата от 15 840 лева, за да бъде закупен рециклиран апарат за хемодиализа. Парите ще са от целевата програма за капиталови разходи за 2009 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола