Велинград - online - 15 “за” при закрити врата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

15 “за” при закрити врата
Публикувано 2009-02-10 09:40:47 от Темпо

През седмицата бяха обявени решенията, взети от Общинския съвет на сесията на 29 януари. Припомняме, че заради гражданските протести в залата по предложение на председателя на местния парламент Мустафа Джамбаз заседанието се проведе при закрити врата. Нужният кворум бе осигурен с присъствието на 15-те съветници от мнозинството на ВМРО, БЗНС и ДПС. Колегите им от БСП, ГЕРБ, ЗНС и “Зелена България”, кметът Иван Лебанов и служителите на Общинска администрация не участваха в закритата сесия. Мнозинството е гласувало всички приети решения с 15 гласа “за”. От дневния ред е отпаднала точката за изменения в Правилника за дейността на Общинския съвет, материали по която предварително не бяха раздадени.
Отложени са няколко точки, между които новите тарифи за реклама, отпускане на пари за консултантски услуги за кандидатстване по оперативни програми на ЕС, решенията по молбите на граждани за получаване на помощи заради възникнали пожари, удължаване срока на договори за наем, даване на съгласие за замяна на частен с общински имот в м. “Калище”. Отложено е и решението по предложението на “Макси I” АД - София за проектиране и изграждане на детски кът в района на комплекса до “Кисловодск”.
Мнозинството е приело отчетите за дейността на Общинския съвет за последните 6 месеца, за изпълнение на решенията през този период, както и годишния доклад на кмета по Програмата за управление. Приета е програмата за работата на местния парламент през 2009 г. Гласувани са новите размери на местни данъци и такси за 2009 г. (подробности - в СЕСИЕН ОБЕКТИВ и отделните статии).
Дни след закритата сесия председателството на Общинския съвет излезе с декларация, в която определя като “бягство от отговорност” неучастието на кмета Иван Лебанов и служители на Общинска администрация в работата на постоянните комисии и сесията. Според подписалите декларацията Мустафа Джамбаз, Снежана Велева, Венцислав Еличин и Александър Гагов, поведението на кмета задълбочава конфронтацията. Те се обявяват и против “псевдограждански позиции”, които изопачават решения на Общинския съвет и въвличат деца в политически битки. Председателството декларира готовност за конструктивен диалог с граждански структури и заявява, че уважава ролята на кметската институция, но при пълна прозрачност на управлението.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България