Велинград - online - Съдът ще решава съдбата на спортните имоти и Пазара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдът ще решава съдбата на спортните имоти и Пазара
Публикувано 2009-02-10 09:41:40 от Темпо

Спорното решение на мнозинството в Общинския съвет за преобразуване на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” в търговско дружество бе спряно от областния управител Георги Петърнейчев. Това стана на 2 февруари, дни след скандалната сесия на 29 януари, когато председателят М. Джамбаз обяви, че решението е в съда и бе опроверган от кмета Ив. Лебанов, че към момента това не отговаря на истината. След оспорването на областния управител, по законосъобразността на решението има думата Пазарджишкият административен съд. На същата дата, 2 февруари, се състоя среща между членовете на Оперативното бюро към Общинския съвет и представители на плувните клубове. От чутото стана ясно, че мнозинството в местния парламент няма намерение да отстъпи от позицията си, че по-добрият вариант за стопанисването на Плажа, закрития плувен басейн и Пазара е създаването на търговско дружество. Мустафа Джамбаз определи гражданския протест на заседанието на 29 януари като “саботаж” и каза, че децата са били умишлено въвлечени в конфликт, чрез който някой е искал да си направи политическа кампания и пиар. Поведението на представителите на плувните клубове според заместник-председателя на Общинския съвет Александър Гагов било “гаменско”.
Към тези квалификации се прибави и фактът, че изказванията на треньорите по плуване постоянно бяха прекъсвани от председателството. Заради обиди към общински съветници от страна на местния лидер на БЗНС Георги Велев представителите на опозицията в Оперативното бюро напуснаха срещата. Те заявиха, че с това се обявяват и срещу поведението на председателя Мустафа Джамбаз, който е допуснал обиди към съветници и Общинския съвет като институция. По същото време, докато течеше срещата в общината, пред Градския стадион по инициатива на гражданския комитет “Да поработим за Велинград” се събраха над 60 велинградчани. Те изразиха несъгласие със затварянето на стадиона и с превръщането на “Спортни имоти и пазари” в търговско дружество. Направена бе подписка, която бе внесена в деловодството на Общинския съвет. Според председателката на “Да поработим за Велинград” София Ключкова Оперативното бюро умишлено е било насрочено за 15 часа, за да се провали гражданският протест пред стадиона в 15.30 часа.
По горещата тема за бъдещето на спортните съоръжения във Велинград през седмицата отношение взе и Българската федерация по плувни спортове - позицията на БПФС публикуваме отделно.
Темпо









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води