Велинград - online - Велинградчани искат да бъдат чути 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Велинградчани искат да бъдат чути
Публикувано 2009-02-16 21:40:27 от Темпо

Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” събра на пресконференция на 11 февруари представители на спортните клубове по футбол, плуване, бойни изкуства, ски, общински съветници и велинградчани. Присъствието на екип на телевизия БТВ даде шанс част от проблемите на Велинград да прозвучат в национален ефир. Активно участие в пресконференцията взеха треньорът на ФК “Чепинец” Димитър Муртин, придружаван от целия футболен отбор; общински съветници от групите на БСП, ЗНС и “Зелена България”; членове на инициативния комитет и граждани. Г-жа София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”, съобщи, че предишния ден е отправила покана към председателя на Общинския съвет мустафа Джамбаз и той да вземе участие в пресконференцията. Г-н Джамбаз е отказал поканата и поради това отново не можем да запознаем читателите и с неговата позиция по многобройните горещи теми и проблеми. Пресконференцията продължи повече от 2 часа и половина, чуха се множество мнения, които цитираме със съкращения:

Димитър Муртин, треньор на ФК “Чепинец”: Ние сме разменна монета в противоборството между кмета и Общинския съвет Вече два месеца сме на улицата. Футболната материална база се разруши фатално, за което много хора през годините носят вина. Искаме да знаем дали общината води преговори със собствениците на стадиона и дали отборът ще играе тук. Ние сме разменна монета в противоборството между кмета и Общинския съвет. Велинград има традиции във футбола, аз самият съм играл полуфинал за Купата на България. А сега се пречи тотално на отбора! Стадионът е стадион и на него трябва да се обучават и състезават децата на Велинград. В момента ние тренираме по ливадите, а стадионът е заключен. Настояваме да седнат на масата, да сключат договор и да се изпълнява. Кметът прави усилия, но собственикът на стадиона не иска. Все пак нашият народен представител трябва да се грижи за интересите на обществото и затова не намирам за много редно това, което прави. В момента всеки любител може да си плати, за да ползва залата, а ние не можем - това е тенденция, която не ми харесва. Поставил съм си цел, работя без пари и се питам какъв туризъм ще се прави във Велинград без атракции. Преди идваха по 30 отбора на подготовка - играл съм срещу Олег Блохин. От национален и международен футболен център за 20 години всичко във Велинград се разруши. Сега стадионът е направен добре от Ф. Беев, не бива да отричаме това. Не се опълчваме срещу никой, защитаваме нашия интерес! Скоро и 20-етажни хотели да построят и те ще останат празни, ако няма занимания за туристите. Младото поколение бизнесмени са спортни натури, искат тенис, футбол, плуване... Курортът без спортни бази и атракции не го виждам. Да помислим и за нашите деца, управниците да оставят личните интереси и да погледнат за обществото. Събрали сме момчета, които години наред тренират при лоши условия, но виждат, че възможността не е загубена, пътуват от София, а ние велинградчани си пречим. Всички отговорни фактори трябва да помислят за футболния клуб и за отборите - деца, юноши и мъже. Крайно време е да се проведе сесия по въпросите на спорта и да се реши след 20 години рушене какво да се направи за строеж на нова спортна база.

Борис Голомехов, общински съветник от “Зелена България”:
Всяко управление подлежи на граждански контрол Благодаря на Инициативния комитет за гражданската позиция! Крайно време е да се разбере, че всяко управление подлежи на граждански контрол. Новото мнозинство продължава да гледа на община Велинград като на една голяма торта, която искат да разделят и всеки иска по-голямо парче. Има определен сценарий, който коалицията ДПС-ВМРО-БЗНС спазва. Това е безпринципна коалиция на базата на лични интереси - един се интересува от “Стройком”, друг от “ВКТВ”, трети от “Спортни имоти и пазари” и навсякъде смениха управителите без конкурси. Интересите към Плажа, Пазара и закрития басейн са сериозни, включително за приватизация - не се случи чрез търга преди години, но опитите продължават. Аз бях отстранен от поста председател на Общинския съвет, защото не съм част от този бизнес-интерес и заради нашето намерение за проверки на общинската собственост. Държа да припомня, че при сформирането на новия Общински съвет ние поканихме и другите политически сили да участват и предложихме заместник-председателско място на ДПС. В момента тече безпринципна смяна на председателите на комисии. Златко Златанов, който е познат в туристическия бранш в цяла България, член е на управителните съвети на Балканския алианс и на Българската хотелиеро-ресторантьорска асоциация, на асоциацията по СПА и балнеотуризъм, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград беше сменен от световно неизвестния общински съветник от БЗНС Г. Чинков.

Тома Пачалов, общински съветник от БСП:
Мнозинството решава икономическите интереси на “светата троица”
Основна причина за ситуацията в момента е депутатът Фидел Беев. Не може да приеме загубата си на кметските избори, защото голяма част от хората се обединиха зад Иван Лебанов. Дори част от населението на Кръстава и Сърница не подкрепиха Ф. Беев. Политическите формации, които подкрепиха Иван Лебанов, сформирахме първото мнозинство в Общинския съвет и то включваше пет от общо седемте партии. Мнозинството тръгна да работи в подкрепа на кмета и интересите на жителите на общината. При съставянето на Общинския съвет се водиха разговори и ние не бяхме съгласни да бъде оглавен от председател от ДПС заради недоверие - знаехме, че ще води нещата в интерес на една определена личност - Фидел Беев. Какво накара ВМРО да излезе от първото мнозинство, работещо в подкрепа на кмета и града? Интересите са икономически: Александър Гагов, сега заместник-председател на Общинския съвет, има икономически интереси в строителството и смята чрез ръководената от него Комисия по ТСУ и Общинския съвет да подчини кмета. Георги Велев освен бизнеса с минерална вода, от които общината години наред не получи никакви дивиденти, чрез изкупуване на “Мавекс” е концесионер на двете общински бани в Чепино и има обект в парка Клептуза, който миналата година със заповед на областния управител стана общинска собственост и сега монзинството трябва да реши неговото стопанисване. Основният интерес на Ф. Беев е във високото строителство, за което вече получи разрешение от мнозинството в Общинския съвет и чака подпис от министър Гагаузов. Мнозинството решава интересите на тази “Света Троица”.
Създадената на последната закрита сесия комисия по закона за конфликт на интереси ще доведе до “лов на вещици” и избирателност при изпълнението на закона. Ръководството на БСП следи ситуацията във Велинград, запознали сме народните представители Г. Пирински и К. Кобаков, разговаряно е с ръководството на коалиционните партньори от ДПС, предстои нова среща с ръководството на ДПС. Позицията на БСП е в интерес на общината и развитието на града, в подкрепа на кмета да се спре разграбването. Няма да предадем интересите на община Велинград и на гражданите да сметка на отделни личности и техните интереси. Политическите партии да погледнат по-реално на интересите на Велинград, а не на своите формации.

София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”:
В момента има борба между трима и целия град Нито една партия не ни е подтикнала, когато през април 2007 г. създадохме инициативния комитет. Започнахме с едно албумче със снимки от Велинград, които показваха занемарени паркове, счупени пейки, дупки по улиците, неработещи чешми. Тогава народният представител Ф. Беев ми каза, че започвам война и ако не я спечеля, ще бъда “унищожена”.
Достатъчно се отвратихме от партии и обещания. Обявихме се открито, с позиция, с имената си. Нашата работа се почувства при честването на 60-годишнината на Велинград - хората видяха, че с общи усилия нещо става. И сега много хора се страхуват, но въпреки това започнаха да реагират. Не може така да се граби във Велинград, да се настройват населението на града и района. В момента има борба между трима и целия град! Общественото мнение е, че градът повече не може да търпи тези беззакония в Общинския съвет и те трябва да спрат. Поканих в пресконференцията да участва и председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз, но той отказа и ме предупреди: “Мерете си приказките пред медиите!”. Имаме десетки питания към Общинския съвет, но нямаме отговори. Държавата трябва да се самосезира - прокуратура и съд за безброй нарушения. За състоянието на затворената Кална баня с концесионер Фидел Беев ще сезираме комисията на потребителите в Брюксел. Време е политиците да разберат каква е тяхната роля. Ние не сме сами - с нас е целият град.

Георги Ачев, общински съветник от ЗНС: Сменят председателите на комисии, за да имат мнозинство в Оперативното бюро Бях първия председател на комисия, който новото мнозинство смени Не искаме коалиция с тях. Всички смени на председатели на комисии и на зам.-председатели на Общинския съвет се правят, за да имат мнозинство и в Оперативното бюро, което определя дневния ред на сесията. На последната закрита сесия е имало планове да бъде сменен и председателят на комисията по образование (Венко Бозев от БСП - бел.ред), но в последния момент кандидатът за председателския пост се е отказал.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай