Велинград - online - ВиК мрежата по ул. “Н. Хрелков” плаче за ремонт и подмяна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВиК мрежата по ул. “Н. Хрелков” плаче за ремонт и подмяна
Публикувано 2009-02-24 08:29:00 от Темпо

Живеещите на улица “Николай Хрелков” във Велинград обмислят да започнат подписка, за да бъдат чути от общината. Улицата води от “Юндолска” в посока “Кисловодск”. Заради мащабното строителство от няколко години трафикът на бетоновози и камиони, натоварени със строителни материали, е огромен. В резултат водопроводът и канализацията по “Н. Хрелков” са в плачевно състояние.
Проблемите не са от сега, а вече натрупаха няколко години история. Започна се с напукване на водопровода по протежение на цялата улица и постоянно спиране на водата през летните месеци заради аварии. Хората изразиха недоволството си, защото точно през лятото и те разчитат на туристическия сезон, а липсата на вода пречи. Случаят стана повод в предишния управленски мандат да се дискутира дали общината не трябва да определи по които улици могат да преминават камиони с определено тегло и по кои - не. Отчетено бе, че на места в града водопроводната мрежа е поставена много плитко и тежкотоварните машини я разрушават. Обмисляше се списък на улиците и какви мерки да се вземат. Но до конкретни решения не се стигна и проблемът си остана.
През годините обаче проблемът се задълбочи. В момента канализацията се запушва построянно, в част от къщите се наводняват избените помещения, при други - дворовете. Преди седмица магазин на “Н. Хрелков” се размина на косъм с огромна авария. За късмет в първите минути на наводнението в магазина е имало човек, който изключил електроуредите и сигнализирал на телефона за спешни случаи 122 и на “Евроводкомерс”. Ако се беше случило през нощта, като нищо щеше да лумне пожар, тревожат се собствениците на магазина.
При опитите за отстраняване на въпросната авария в канализацията са открити дрехи, хавлии и всевъзможни битови отпадъци. Шахтите по протежението на улицата са задръстени с пясък от строежите и камионите. Техниката, с която се чисти, е стара и недостатъчна.
Перспективите също са повод за тревоги. В момента работят само 2-3 хотела, но вече са построени още няколко. Очаква се и още ново строителство в същия район. Как ще издържат старият водопровод и канализация?! Въпросът е към общината, защото нейна основна отговорност е изграждането и поддържането на градската инфраструктура. Няма как хората да решат проблемите си поединично, нужна е цялостна подмяна на ВиК-мрежата, смятат живеещите на ул. “Николай Хрелков” и ще настояват за това.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай