Велинград - online - Модерно, ново и вкусно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Модерно, ново и вкусно
Публикувано 2009-02-24 08:38:05 от Темпо

“Помниш ли какво беше? Сега няма нищо общо с времето, когато ние преподавахме!” - това е част от дочут разговор между две възрастни учителки, които коментират с видимо вълнение и радост. Бившите преподавателки бяха сред гостите на първия демонстрационен конкурс по сладкарство и готварство в Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”. Това, което показаха на конкурса учениците и учителите от гимназията, доказа напълно думите им - наистина беше ново, модерно, напълно различно от годините, за които си спомняха. Ще изброим само част от приготвените ястия, а оформлението и вкуса им оставяме на читателското въображение. Учениците от класовете по готварство се представиха със свинско с микс от зеленчуци със сос от синьо сирене и риба алампур. Групата на бившите ученици участва със сьомга на плоча и пълнено контрафиле със сос от смокини и синьо сирене. Учителите-професионалисти доказаха класата си с порширана сьомга с маслинена паста и крема сирена и форширован свински котлет с ароматни подправки, рагу, броколи и синьо сирене. Не останаха по-назад и учителите-любители, които приготвиха суши и свинско с портокали. Красота и изящество предложиха и сладкарите, които бяха измайсторили разнообразни бутикови петифури. Ястията и сладкишите бяха приготвени в новата учебна работилница, която бе открита през януари.
Демонстрационният конкурс бе по идея на гимназията, Евро-ток България и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград. Сред гостите на конкурса бяха проф. Стамов от Университета по хранителни технологии, заместник-кметовете Ангел Даскалов и Исмет Бабучи, членове на управителния съвет на СХР начело с председателя Златко Златанов, Живко Милушев от АРР и др.
Г-жа Тодорка Ланджова, помощник-директор, даде старт на 20-минутното състезание за направа на салати. В него с много ентусиазъм се включиха ученици и учители. Наред с професионалистите салати рязаха и подреждаха и учители по литература, физическо възпитание, математика и др. Крайният резултат беше достоен за получените аплодисменти.
На финала отговорната задача да класира всички предложени ястия се падна на жури с председател Жоро Иванов от “Евро-ток България”. Всички получиха грамоти за демонстрация на съвременните тенденции в готварството и сладкарството. За участниците имаше и много награди, осигурени от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите, ЕТ “Димитър Тетимов” и ръководството на гимназията. Първият демонстрационен конкурс имаше безспорен успех, а ПГИТ “Ал. константинов” със сигурност ще продължи да си сверява часовника за всички съвременни тенденции в готварството и сладкарството.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай