Велинград - online - Продължават наглите телефонни измами 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продължават наглите телефонни измами
Публикувано 2009-02-24 08:40:57 от Темпо

Две жени в пенсионна възраст станаха поредните жертви на телефонни измамници във Велинград само през последната седмица. Схемата на измамата вече е добре позната: телефонно обаждане, при което се съобщава, че близък роднина е извършил престъпление (или е болен, в беда и т.н.) и има спешна нужда от финансова помощ. При всички случаи измамниците са отлично информирани за имена на близки и роднини и дори за подробности от личния живот на “ужилените”.
При едно от обажданията наглостта на телефонните терористи е била огромна. По телефона те са съобщили на възрастната велинградчанка, че се обажда съученик на нейния син, който е починал и тя трябва да даде 2000 лева за докарването на трупа му. При второто обаждане са разиграли класическия сценарии “вашето дете е причинило катастрофа и смърт, трябва да платите, за да го отървем”. И двете жени са успели да се свържат със своите близки и да се убедят, че ги мамят, но са преживели дълги часове на огромно напрежение и паника.
Телефонните измами отбелязаха ръст през 2008 г., като стават все по-изобретателни. В годишния отчет на Областната дирекция на МВР - Пазарджик се сочи, че през миналата година са регистрирани 135 измами. Полицията е срещнала доста затруднения в противодействието на телефонните измами, от които са пострадали предимно възрастни хора от региона. Най-важна за решаване на проблема е превенцията - постоянното разясняване, че съществуват такива измами и как действат измамниците. От полицията препоръчват при такова обаждане веднага да се свържете с билзките си и с районния полицейски инспектор.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води