Велинград - online - Още три върнати решения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Още три върнати решения
Публикувано 2009-02-24 08:42:23 от Темпо

През последните месеци няма сесия на Общинския съвет, след която да не последва връщане на решения от страна на кмета на общината или областния управител.
След закритото заседание на 29 януари, с дата 12 февруари 2009 г. областният управител Георги Петърнейчев върна като незаконосъбразни три решения, гласувани от мнозинството. И трите решения отново се отнасят до общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. Припомняме, че решението за преобразуване на предприятието в търговско дружество също бе спряно първо от кмета, а след това областният управител го изпрати в съда.
Според областния управител решението, с което съветниците “допълват” кметската заповед с нови сини зони, е незаконосъобразно, защото грубо нарушава правомощията на кмета, определени със закон. При определена законова хипотеза Общинският съвет може да отмени актове на кмета, но не и да ги допълва.
Без липса на правно основание мнозинството е взело и решението за изменение на правилника на “Спортни имоти и пазари”. Изменението е, че организационно-управленската структура и числения състав на предприятието се определят от Общинския съвет, а кметът подписва длъжностното разписание. Оказва се, че съветниците от ДПС, ВМРО и БЗНС са се позовали на членове от Закона за общинската собственост, които са отменени през 2008 г.
Областният управител връща и решението “Спортни имоти и пазари” да закупи нов автомобил на стойност до 15 000 лева. Мотивите са, че посочените правни основания не съответстват на предмета на самото решение, а се отнасят до приемането и изменението на годишния бюджет. Върнатите решения ще бъдат разгледани на сесията на 25 февруари. Съветниците имат три варианта: да отменят решенията, да ги потвърдят или да ги променят.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води