Велинград - online - За физиците - перфектна организация и гостоприемство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За физиците - перфектна организация и гостоприемство
Публикувано 2009-03-04 19:55:55 от Темпо

Тази година за първи път националното състезание по физика се проведе извън столицата и областните градове на страната. За домакин на събитието бе избран Велинград и СОУ “Васил Левски”. В края на състезанието участниците споделиха, че никога не се очаквали такава перфектна организация и гостоприемство, а директорът на СОУ “В. Левски” Емил Моллов каза, че е изключително доволен и вярва, че догодина отново училището ще е домакин на национално състезание.
Общо 360 човека - участници в националното състезание и техните ръководители пристигнаха на 27 февруари и присъстваха на тържеството откриване в читалище “Отец Паисий”. След многото приветствия от Министерството на образованието, Регионалния инспекторат и Община Велинград, домакините от СОУ “Васил Левски” бяха подготвили празничен концерт. Вечерта се проведе и техническата конференция за състезанието.
Същинската надпревара стартира в 8.30 часа на 28 февруари в специално пригодените за целта зали в СОУ “Васил Левски”. Участваха 298 ученици, разпределени в 6 възрастови групи. След петте часа работа, в съботния следобед участниците и техните ръководители имаха възможността да се запознаят с част от забележителностите на Велинград - галерията, Клептуза, Историческия музей. По-късно за тях бе и представлението на новата театрална постановка “Клошария” на самодейците от читалище “Отец Паисий”.
През това време проверяващата комисия разсекрети писмените работи, които бяха проверени и оценени. За нивото на състезанието е показателно, че в комисията участваха двамата заместник-декани на Физическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и техни колеги от Техническия университет. Проверката на писмените работи е продължила до 3.30 часа през нощта. Учениците от Велинград и Сърница, които също бяха сред участниците, са постигнали добро представяне.
На 1 март сутринта в общинския бизнес-център кметът на Велинград Иван Лебанов, под чийто патронаж бе състезанието, награди 18-те най-добре представили се физици. Общината подсигури награди за победителите, а един от тях ще бъде гост на хотел “Аура” за един уикенд. Г-н Емил Моллов благодари на учителите, целия персонал и учениците от СОУ “В. Левски”, които с общи усилия организираха едно чудесно състезание и показаха на всички гости Велинград в неговата най-добра светлина. Благодарности и за помощта на директорите на училищата от града и на община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България