Велинград - online - Велинград с награда от туристическата борса 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград с награда от туристическата борса
Публикувано 2009-03-04 19:58:25 от Темпо

“Ваканция и СПА Експо” има славата на най-дългогодишната и най-престижната туристическа борса, на най-значимия туристически форум в България. В нейното 26-то издание от 26 до 28 февруари в НДК - София се включиха над 360 участници - туристически агенции, общини, неправителсктвени организации в сферата на туризма, специализирани медии. Щандове на борсата имаха фирми и организации от Австрия, Гърция, Испания, Кипър, Турция, Тунис, Русия, Египет, Холандия, Малта, Тайланд, Чехия, Перу, Португалия, Израел, Италия и др.
Сред 26-те български общини, които участваха в борсата, бе и Велинград. За втора поредна година общината и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите си подадоха ръка, за да представят Велинград като целогодишна туристическа дестинация. Нашият щанд беше на III ниво и на стратегическо място до впечатляващите щандове на Гърция и Турция. Мотото “Велинград - СПА столица на Балканите” доминираше не само на щанда, а и на рекламния дирижабъл с логото на “Рич”. Щандът бе по проект на рекламната агенция на Божана Маркова, като в изработката се включи и Сдружение “Родопска мебел”.
Велинград направи рекламен удар при откриването на борсата, на което организаторите и тази година поканиха за участие Представителния духов оркестър “Димитър Мечев” и мажоретния състав. И в централното фоайе на НДК, и по-късно пред щанда на Велинград нашите музиканти и мажоретки провокираха интереса на всички посетители.
На голям интерес се радваха не само многобройните рекламни материали на участващите хотели, а и демонстрацията на техниката за изписване на великденски яйца с восък от майсторката Даниела Цопанова, участието на фолклорните ансамбли “Здравче-венче” и “Чепино” през втория ден, танците на КСТ “Импулс”.
На 26 февруари в зала 7 на НДК бе направена и презентация на Велинград, която уважиха с присъствието си видни велинградчани като шефа на Държавната агенция по горите Стефан Юруков и директорката на Българска фондова борса Бистра Илкова. Събитието откри кметът Иван Лебанов, който подчерта съвместните усилия на общината и местния туристически бранш да превърнат Велинград в желано място за туристите. Показан бе нов филм за даденостите на курорта, предимствата на хотелите и заслужената от Велинград титла СПА столица на Балканите. Д-р Илза Попова представи Велинград като перла на българската балнеология. Тя припомни историята на съградените преди векове бани, които днес са единствените съхранени в България като действащи балнеолечебници. Гостите научиха повече за влиянието на минералните извори върху развитието на всички селища от Чепинско, за уникалното им богатство и състав. Много емоция и красноречие вложи д-р Таня Беличенова в разказа си за екзотичните терапии и уелнес ритуали, на които могат да се радват гостите на велинградските курорти. Различните предложения отнемат стреса и напрежението, енергезират, пренасят в паралелна вселена, където умът и тялото са в перфектна хармония. До пълното щастие остава само една крачка - направете я във Велинград, призова д-р Беличенова.
Културните обекти, атракциите и възможностите за алтернативен туризъм във и коло Велинград бяха тема на презентацията на Живко Милушев, директор на АРР/ЦБИ.
Вечерта на 27 февруари организаторите връчиха наградите за най-добро представяне. Велинград получи почетна грамота за цялостно представяне, актувно участие и принос в утвърждаване престижа на “Ваканция и СПА Експо”. Грамотата получи Златко Златанов и след това тя украси щанда на Велинград.
Трите дни на изложението приключиха и е време за анализ какво успяхме и какво не успяхме да постигнем тази година на “Ваканция и СПА Експо”. За да може догодина натрупаният опит да превърне минусите в плюсове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола