Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.03.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.03.09
Публикувано 2009-03-04 19:59:40 от Темпо

ОБЛАСТЕН Мнозинството се съобрази с аргументите на областния управител, който спря като незаконосъобразно решението на съветниците от закритата януарска сесия за нови сини зони. На февруарската сесия това решение бе отменено. След дълги прения мнозинството не отмени, а измени спрените решения за щатното разписание на “Спортни имоти и пазари” и за закупуването на автомобил. 15 000-те хиляди лева за автомобил ще трябва да се осигурят от преизпълнение на собствените приходи.

ОЦЕНКА Приета бе оценката на общинската част от имот с площ 2300 кв.м., която ще бъде изкупена от съсобственика “АМОС-Спорт” ЕАД - Драгиново. Земята е оценена на 11 500 лева.

ПАСИЩА Желаещите земеделски стопани ще могат да ползват общински земи и пасища през стопанската 2009 г. Срокът на договорите, които ще сключва кметът на общината, е една година. Цената за пашуване на общински мери и пасища е 1 лева на декар.

РЕКЛАМИ Съветниците определиха нови цени в Наредбата за рекламна дейност. По предложение на Комисията по общинска собственост за наем на билборд ще се заплаща по-скъпо - от 5 лв/кв.м цената за първа зона става 7.50 лв/кв.м. По предложение на Б. Голомехов за двустранен билборд наемателите ще заплащат цената не двойно, а в размер на 2/3.

ПОМОЩИ Съветниците не отпуснаха парична помощ на пострадали от пожари. Общото мнение бе, че общината ще подпомага финансово само граждани, които са коректни платци към общинския бюджет, а пострадалите постройки имат нужните строителни книжа. Единственият, който отговаря на условията и му бе отпусната парична помощ след пожар, е Румен Тюкенов. Общината ще помогне и на Николинка Кръстева, пострадала след катастрофа.

ОДИТ Общинската болница “МБАЛ-Велинград” ще има нов дипломиран експерт-счетоводител. Съветниците решиха да бъде сключен договор за одит за отчетната 2008 г. с Орлин Бараков.

ПРЕНОС Общинският съвет даде разрешение за изграждане на водопроводи за пренос на минерална вода на два туристически обекта - почивната база на “Мини Марица-изток” и хотел “Холдинг” ООД.

ЗАПАСНИ Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отново получи за клуб кафенето в сградата на общината. Златко Златанов предложи на това място да се направи европейско виенско кафе, в което да звучат арии на Николай Гяуров. Болшинството съветници обаче решиха в полза на запасните, но с изричната уговорка, че клубът не трябва да остава в сегашния занемарен вид.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води