Велинград - online - Съветниците дариха 9470 кв.м на джамийското настоятелство в Кръстава 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците дариха 9470 кв.м на джамийското настоятелство в Кръстава
Публикувано 2009-03-04 20:00:30 от Темпо

По предложение на председателя Мустафа Джамбаз Общинският съвет дари безвезмездно общински имот с площ 9470 кв.м. на джамийското настоятелство в Кръстава. Г-н Джамбаз обясни, че това се прави в интерес на всички жители на Кръстава. Идеята е дареното място в м. Флоровското да се замени с имоти, от които да се обособи гробищен парк. Общинското място не е пригодно за гробище, затова и трябва да се извърши замяната.
Георги Янев, директор “Общинска собственост” в общината, разясни пред съветниците, че ако е нужна замяна, тя може да бъде направено и от общината, на която не е нужен посредник в лицето на джамийското настоятелство. Той подчерта, че по закон бъдещият гробищен парк трябва да е публична общинска собственост. Кметът Иван Лебанов поиска точката да бъде отложена, за да си кажат мнението юристите. Същият проблем има и на Юндола и затова кметът поиска да се изчисти юридически.
Според М. Джамбаз предложеният вариант означава протакане, а под ръководството на джамийското настоятелство хората в Кръстава могат по-бързо да решат нещата. Такова бе и мнението на кмета на Кръстава Мустафа Еюп и на Екатерина Каферинова, която изтъкна, че въпросът е с обществено значение и съветниците трябва да вземат решение не само по законосъобразност, а и по целесъобразност. София Ключкова от инициативния комитет “Да поработим за Велинград” разкритикува формулировката на проекта за решение и изрази мнение, че съветниците ще сгрешат много, ако го подкрепят.
26 съветници гласуваха за дарението на джамийското настоятелство, единствено Тома Пачалов и Венко Бозев от БСП се въздържаха.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води