Велинград - online - Извънредна сесия ще решава съдбата на “Стройком” Съдбата на общинската фирма “Ст 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Извънредна сесия ще решава съдбата на “Стройком” Съдбата на общинската фирма “Ст
Публикувано 2009-03-04 20:02:14 от Темпо

Съдбата на общинската фирма “Стройком” ще се решава на извънредна сесия на Общинския съвет, която вероятно ще се проведе в края на тази седмица.
След като община Велинград проведе обществена поръчка за чистотата и озеленяването и избра “Еко Титан” ЕООД за неин изпълнител през следващите 10 години, напрежението в “Стройком” ескалира. Досега всички дейности по сметосъбирането и озеленяването се извършваха от общинското дружество, което на практика остава без предмет на дейност. Затова и работниците и служителите от предприятието изпълниха залата по време на сесията на 25 февруари.
В тяхно присъствие кметът Иван Лебанов изрази готовност да даде пространно обяснение по обществената поръчка. Но управителят на “Стройком” Борис Станудин поиска да бъде свикана извънредна сесия, а председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз обяви, че решение за извънредно заседание ще бъде взето своевременно.
Пред хората в залата кметът подчерта, че е човек на закона и е трябвало да обяви обществената поръчка, което неговият предшественик не е посмял да направи. Избрана е мощна фирма, която чисти 1/3 от България, разполага с модерна техника и нови контейнери и гарантира запазването на работните места. Максимално съм запазил обществения интерес и обещанието си за ново ниво на чистотата, каза Иван лебанов. Според него това, което ще се промени, е, че на сметището няма да чисти техниката на съветника Ал. Гагов и няма да се охранява от съветника Г. Панов.
Веднага Ал. Гагов контраатакува, че кметът няма право да уволнява и назначава, освен ако няма участие във фирмата, която взима чистотата. “Стройком” е работещо предприятие със 143 работници - как ще се увеличат работните места, като бюджетът е един и същ, попита съветникът и се обясни на присъстващите в залата, че ги лъжат. За по-малко от минута в залата бяха издигнати плакати с призиви за оставка на кмета, които бързо бяха свалени след напомнянето, че ще има извънредна сесия. Междувременно пред сградата на общината бе паркирана една от новите сметосъбиращи машини на “Еко Титан”. Интересът към нея беше голям, а Ал. Гагов призова полицията да си свърши работата и да не позволява пространството пред общината да става паркинг.
След сесията се е провела и среща между колектива на “Стройком” и управителя на “Еко Титан” Васил Иванов в присъствието на кмета Лебанов. От “Еко Титан” отново са обявили, че ще преназначат всеки работник от “Стройком”, който желае (фирмата вече има офис във фабрика “Вели”). “Еко Титан” обаче ще назначи своя администрация и ръководен персонал, като се очаква новият управител да е от Ямбол.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води