Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.03.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.03.09
Публикувано 2009-03-04 20:06:16 от Темпо

ГАГАНИЦА-ПРОШКИТази година 1 март бе двоен празник - Сирни заговезни с пречистващата сила на прошката и огъня и Баба Марта с магическата сила на мартеницата. С големи гаганиции много настроение Велинградчани потачиха и двата празника.

ОСВОБОЖДЕНИЕ Община Велинград кани велинградчани и гостите на града на празничен концерт по повод националния празник 3 март. Във вторник от 11 часа пред сградата на общината ще се проведе официалната церемония по издигане на националното знаме. На площад “Н. Гяуров” концертът ще започне с изпълнения на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и на фолклорния ансамбъл “Методи Драгинов”. След това за празничното настроение ще пее народният певец Николай Славеев.

РАКИТОВО На 26 февруари Общинският съвет на Ракитово проведе редовната си сея, като за първи път заседанието бе предавано директно по интернет. Съветниците гласуваха бюджета на общината за 2009 г. в размер на 7 213 215 лева. Подробности за решенията - в следващия брой.

ВЕЛИКДЕН Исторически музей - Велинград започва подготовката за Великден. На 4 март ще отвори врати Ателието за писани великденски яйца, в което деца от общината и тази пролет ще се обучават на традиционните техники за изписване с восък. Същият ден ще бъде открита и авторската изложба на Петър Русев и Георги Куманов “Пътят на писаните яйца”.

БЛАГОТВОРИТЕЛНО Музикалната школа “Звънче”, Клуб за спортни танци “Импулс” и мажоретният състав организират благотворителен концерт под наслов, обединяващ големите празници през март - “За свободата, майката и пролетта”. Той ще се проведе на 6 март от 18.30 часа в залата на читалище “Отец Паисий”. Събраните средства ще са за бъдещи участия и прояви на участниците.

АПОЛОНИЯ Кметът И. Лебанов се срещна с колегата си от гръцката община Аполония А. Йоанис. При поредната среща на двете общини, богати на минерални води, е обсъдена възможността за бъдещето им побратимяване и обмен в сферата на спорта и културата. Гостите от Гърция са посетили музея, общинския информационен център и хотел “Двореца”.

АВТОМОБИЛИ Община Велинград се сдоби с две превозни средства. От Министерството на финансите и Агенцията за държавни вземания предоставиха на общината за ползване лек автомобил “Мерцедес”. А Министерството на образованието осигури нов ученически автобус “Исузу”.

КАНЦЕЛАРСКИ За 4 април е насрочена обществената поръчка, която община Велинград обяви за доставка на канцеларски материали. Прогнозната стойност на поръчката е 110 970 лева без ДДС.

САМОДЕЙЦИ По повод 1 март - деня на самодееца кметът Иван Лебанов изпрати поздравителен адрес до всички самодейни колективи в община Велинград. Той ги поздравява за самоотвержения им труд в името на културата и българщината.

БИБЛИОТЕКА Библиотеката в читалище “Отец Паисий” във Велинград вече ще работи и в събота. Новото работно време на библиотеката е от 9 до 17 часа (без прекъсване) в дните от понеделник до петък и от 9 до 12 часа в събота. През седмицата библиотекарките участваха и в семинар за автоматизиране на дейностите в обществените библиотеки, организиран във Велинград с лектори от Пазарджик и Стара Загора.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води