Велинград - online - “Оркестър Титаник” на велинградска сцена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Оркестър Титаник” на велинградска сцена
Публикувано 2009-03-09 19:11:27 от Темпо

С амбициозен нов проект се захванаха велинградските актьори. През февруари те започнаха работа по пиесата на Христо Бойчев “Оркестър Титаник”, а през почивните празнични дни около 3 март вече репетираха усилено и под ръководството на режисьора Мариус Донкин. След премиерата на “Крадецът на праскови” по Коледа в Народния театър “Иван Вазов” и след моноспектакъла „Камера Обскура”, чиято премиера се състоя в Габрово, сега г-н Донкин ще посвети много от времето си на велинградския самодеен театър към читалище “Отец Паисий”. “Оркестър Титаник” попада първо в неговите ръце и той много я харесва, но отправя към Христо Бойчев известни препоръки, тъй като смята, че в този си вид пиесата е много трудна за реализация. Така тя претърпява не една, а 3-4 редакции. Известна е с това, че е поставяна повече в чужбина, отколкото в България. Играе се в Русия, в Англия и на други места по света. Тук е представяна от “Българско сдружение в Египет”, което участва с нея на Фестивал на българската драма в Шумен през месец май миналата година. Поставяна е и в Русе, а има и телевизионен вариант.
Режисьорът споделя, че въпреки преработките това, което предстои, е упорита работа, защото показаното чрез картините не се изказва ясно и точно, а трябва да се усети като резултат на визия, на взаимоотношения. Авторът ни разкрива простата истина, че е прекрасно да се мечтае, но е вредно да се живее с илюзии. А на илюзията трудно се дава образ в действителността, допълва още Мариус Донкин
Въпреки всички трудности обаче за нашия театър поставянето на пиеса, която избягват дори професионалистите, ще бъде истинско предизвикателство. А ние ще очакваме отличен резултат, който ще бъде постигнат от съчетанието между майсторска режисура и талантлива актьорска игра. Ролите са поверени на изпитани бойци. Публиката ще види любимите си актьори: Цветан Котев, Боян Караилиев, Росица Паунова, Павел Гайдев ,Вили Атанасова и Спас Караилиев. Премиерата е планувана за първата половина на май.
Весела Цинцева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай